PREPPING: Microsoft is prepping Windows 7 and Windows 8.1 PCs for a more aggressive Windows 10 upgrade scheme.

PREPPING: Microsoft is prepping Windows 7 and Windows 8.1 PCs for a more aggressive Windows 10 upgrade scheme.

Antyder lavere oppdateringstakt for Windows 10

Microsoft trenger tid til å innarbeide ny utgivelsestakt. Ikke forvent mer enn to eller tre oppdateringer per år inntil videre.

Da Microsoft begynte å snakke om videreutviklingen av Windows 10 etter den første lanseringen, lovte selskapet at operativsystemet skulle bli mye mer dynamisk, ved å få nye funksjoner lagt til flere ganger i året, i stedet for slik det har vært til nå, med nye hovedversjoner med noen års mellomrom.

Dette ligner mer på moderne skytjenester, som gjerne legger til nye enkeltfunksjoner svært ofte, i stedet for å samle dem opp til store oppgraderinger med lengre tidsintervall.

Fram til ganske nylig har Microsoft konsekvent snakket om tre funksjonsoppdateringer av Windows 10 i året. Denne hver-fjerde-måned-ambisjonen begynner nå å bli litt mer neddempet, etter at selskapet nå har begynt å bruke formuleringen «to til tre ganger i året» i stedet, i sin kommunikasjon med brukere og marked.

- Trenger erfaring

En langsommere oppdateringstakt overrasker ikke Gartner-analytikeren Steve Kleyhans:

- Det er en ting å si tre ganger i året, men det er noe helt annet å gjennomføre det, sa han til våre kolleger i Computerworld.com. Han la til at det ville ikke være unaturlig for Microsofts utviklere å lure på om de i det hele tatt vil klare å understøtte en så aggressiv utgivelsestakt, etter å ha jobbet med en langt roligere takt i alle år.

- De trenger å bygge opp erfaring [med den raskere utgivelsestakten], la han til.

Windows 10-oppdateringen som kom nå i november, het 1511, og den kom tre og en halv måned etter utgaven som ble lansert i sommer. Selskapet har ikke oppgitt noen fast dato for når neste oppdatering kommer, og det er det heller ingen som venter at Microsoft vil gjøre.

Den anerkjente Microsoft-kjenneren Mary Jo Foley i ZDNet.com, har estimert at oppfølgeren til Windows 10 1511 først vil komme på midten av 2016. Om dette holder stikk, vil det medføre et utgivelsesintervall på syv eller åtte måneder.

- For de første par årene er det ikke realistisk å se oppdateringer komme oftere enn to ganger i året, sa Kleyhans. – Microsoft vil eksperimentere med utviklingstakten de første par årene, men jeg tror de vil komme til tre utgivelser i året etter hvert, avsluttet han.

Windows 10