MACWORLD:

Foto: Elsevier Health

Er Vision Pro fremtiden for helsetjenesten?

Hva om fastlegen din satt med AR-briller på ved neste besøk? For kirurgene er det ikke langt unna virkeligheten. 

Publisert

Apple Vision Pro er ute i det fri. Spennende, men hva skal vi bruke de til?

3D-filmer av familien eller blockbustere på et virtuelt kinolerret og kanskje spill synes å være første-fokus når Apple skal markedsføre de kostbare brillene. Idéen om utvidet virkelighet synes å ha kommet i bakgrunnen for Apple selv snakker om "spatial computing", hva nå enn det måtte være.

Men kanskje det hjelper å stille fordomsfritt til denne nye, utvidete virkeligheten - for da er det opp til oss å fylle den med innhold. Kommer IKEA til å lage en Vision Pro-app som viser deg hvordan du skal skru sammen BILLY-hyllen uten å måtte lese papir-bruksanvisningen? Det virker nærtliggende at kommer. 

Men også innen helse synes dette å kunne være til uvurderlig hjelp. Kirurger opererer allerede ved hjelp av roboter, og det er godt med datagrunnlag som kan legges oppå virkeligheten skulle man tro, slik som for eksempel röntgenbilder og liknende.

Elsevier Health har nå lansert en egen app kalt Complete HeartX med en tredimensjonal fremstilling av det menneskelige hjertets anatomi, tilpasset spesielt Vision Pro og "romlig regnekraft". Sjekk en demo-video nedenfor.

Via Elsevier Health og Apple