i11: Mulighet for manuell overstyring av lukkertid med stativ. (Foto: Apple)
i11: Mulighet for manuell overstyring av lukkertid med stativ. (Foto: Apple)

iPhone 11: Nattmodus- og videoeksempler

Amerikanske PCWorld har testet iPhone 11s nattmodus opp mot konkurrentene. Se også en 4K-video tatt med den nye telefonen.

Publisert Sist oppdatert

iPhone 11 er ute, og det samme er de første testene fra virkeligheten.

Det betyr at vi får se mer inngående tester enn fra de første pressevisningene.

Nattmodus: iPhone 11 mot Pixel 3 XL, Galaxy S10+ og OnePlus 6T

Batteri og kamera ser ut til å være de store grunnene til å kjøpe en iPhone 11, og det gjelder visstnok også for de med fjorårets modeller (og god råd). En av hovedattraksjonene med kameraet – og kanskje egentlig prosessoren – er hva Apple klarer å trylle frem av bilder tatt i forhold med svært lite lys.

Og ja, her har Apple mye å ta igjen fra konkurrentene, kanskje spesielt Pixel 3 XL. Amerikanske PCWorld har satt tre Android-konkurrenter med nattmodus opp mot Apples flaggskip, og konkluderer i sistnevntes favør. Det skal sies at Pixel 4 (antakelig) er rett rundt hjørnet, så vi får se om det endrer på maktforholdet. Men inntil videre er det en knapp på Apple, og kanskje også fremover all den tid man prioriterer mest mulig naturlig farge- og lysbalanse. 

I tillegg har det dukket opp en video der stjernefotografering med iPhone 11 og nye nattmodus demonstreres. Her kan man se hvordan nattmodus virker i kamera-appen, men også hva man kan få til med manuelle innstillinger og bruk av stativ for lange eksponeringer. Og resultatet er forbløffende bra til å komme fra en smarttelefon. Se video under.

Hele artikkelen og en serie med fire-veis testbilder kan leses hos PCWorld her.

Vi legger også ved en 4K-video tatt med iPhone 11 som et eksempel hva kameraet duger til når det gjelder bevegelige bilder. Apples telefoner har blitt brukt i kommersiell sammenheng lenge med stort hell, og årets modeller bygger videre på dette.

Med den rette programvaren kan man faktisk filme fra alle kameraer samtidig, og denne muligheten skal også komme på 2018-modellene gjennom en oppdatering. Under lanserings-eventet ble dette demonstrert med Filmic-appen, og Apple har selv publisert en video med det de kaller for "filmatiske opptak". Se nedenfor.

Til slutt en 4K-video med naturopptak – men husk at Safari på Mac ikke kan vise 4K-video fra YouTube så bruk Chrome om du vil ha full oppløsning.