Smartmobilene blir flinkere til å orientere seg både utendørs og innendørs, hvor de kan lede medarbeiderne til riktig møterom uten GPS.

Ericsson med 21 5G-operatører på laget

Nye kunder i industri og offentlig infrastruktur skal lokkes inn i superrask mobilbredbånd.

5G-standarden er ikke fastsatt og de første nettverkene er fire år unna. Men Ericsson vil bruke tidlig satsing på dette mobilnettverket til å befeste sin stilling som verdens største leverandør av mobilnettverk.

Strategien er å bygge partnerskap med teleoperatører og deres testmiljø, over hele verden. Dermed er ikke bare Teliasonera med, men også China Mobile, T-Mobile UT og Verizon sammen med 21 operatører.

En av de viktigste elementene i 5G er den teoretiske maks-båndbredden på friske 28 gigabit per sekund.

Men det er ikke bare mer moro for forbrukerne som er hovedformålet med ny mobilbredbåndsstandard. Også store sektorer som samferdsel, offentlig infrastruktur og sikkerhet skal inn så tidlig som mulig for å få demonstrert mulighetene i mobilt bredbånd.

Målet for 5G-testingen for Ericsson var å få med cirka 20 partnere etter Mobile World Congress i mars. Det er overoppfylt.

Meldingen om utviklingen av 5G-satsingen hos Ericsson kommer som en del av Generalforsamlingen i selskapet med analyse av de endelige resultatene for 2015. Selv med en vekst på 20 prosent i satsingsområdene målt mot 2014, utgjør disse bare 18 prosent av totalsalget på 280 milliarder kroner.

­– Selskapet vil øke innsatsen i salg av programvare og følgesalg til eksisterende kunder for å supplere det sterke salget av klassiske kjerneprodukter, sier konsernsjef Hans Vestberg ifølge Mobile World.