TEST: Acer Travelmate 6595T - Solid jobb-pc

Lang batteritid begynner å bli Acers fremste kjennemerke

Publisert Sist oppdatert

Nylig testet vi Acer Travelmate 8473T, med et svært godt resultat. Travelmate 6000-serien har mye til felles med 8000-serien. Designmessig er de svært like, men på enkelte områder har 6000-serien mer avansert funksjonalitet - blant annet har man fått plass for smartkort-leser og Expresscard-kortplass.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Travelmate 8473T - Rimelig, rask og utholdende

 

Det tekniske

Versjonen av 6595T som vi testet var utstyrt med Core i5-2520M-prosessor på 2,5 GHz og rask 7 200 o/min-harddisk fra Western Digital. Maskinen kan også leveres i en kraftigere versjon med Core i7. Modellen med i7 har i tillegg integrert 3G. Per i dag er 6596T ikke tilgjengelig med SSD. Grafikkprosessoren er Intels prosessorintegrerte HD Graphics-løsning, som for vanlig applikasjonsbruk og videoavspilling for de fleste vil gjøre en utmerket jobb.

Skjermen er på 15,6-tommer og vi målte lysstyrken til i underkant av 200 cd/m2, hvilket er kurant, men et stykke under de beste pc-ene på markedet. Fargegjengivelse og kontrastnivå er i stor grad som for segmentet ellers, og kurant nok for de fleste.

Det er fire usb-porter, hvorav én med USB 3.0-støtte og én som også fungerer som eSATA-port. Man har Expresscard-kortplass for ekspansjon, samt VGA og HDMI for tilkobling av skjerm. Via Acers dokkingstasjon får man også Displayport, DVI og både flere USB 2.0- og USB 3.0-porter. Gigabit Ethernet og Bluetooth er på plass. For trådløst nettverk benyttes Intels Wi-Fi Link 6205-kort, som gir god ytelse og rekkevidde – samt støtte for tyverisporing for maskiner som støtter Intels vPro-teknologi.

Dokkingstasjon er støttet og leveres som ekstrautstyr.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad T420s - Lett kraftpakke

 

Konstruksjon

I likhet med 8473T får vi her et generelt godt inntrykk av konstruksjonen – det føles solid og med gode løsninger i forhold til prissegmentet. I likhet med 8473T er usb-portene montert lengst fram på siden av pc-en, noe vi ikke helt liker. Grunnchassiset er ifølge Acer laget av magnesium og aluminium. Det er ikke spesielt å utsette på viftestøy og varmeutviklingen. Man vil noen ganger merke at viften kjører opp på et svært høyt turtall. Dette er en litt spesiell løsninger Acer har, der viften kjøres i revers i høy hastighet for å blåse ut støv som har blitt trekt inn i maskinen. I hvert fall i teorien virker dette som en smart løsning.

Acer har også drenering under tastaturet, slik at hvis man søler væske i tastaturet skal dette føres ut under pc-en i stedet for å nå sentrale komponenter av pc-en. Harddisken

LES OGSÅ:

TEST: Dell Latitude E6420: Din neste jobb-pc?

 

Vekten stoppet på 2,53 kilo – det er faktisk litt under det Acers egne spesifikasjoner sier (2,6 kilo). Acer er her altså under oppgitt vekt, mens de fleste andre oppgir en vekt som er lavere enn for de konfigurasjonene som normalt sett leveres. Maskinen leveres også med en kompakt og lett strømforsyning.

Tastaturer er ok, og det samme som vi tidligere så på Travelmate 8473T, men siden 6595T er en 15,6-tommer, har man fått plass til nummerisk tastaturdel også. Styreflaten er imidlertid større og bedre. Multitouch er støttet.

Les videre på neste side...