Aftenposten med egen iOS-butikk-i-butikk

Aftenposten velger å gå rundt Apple med en ny app som samler alle deres digitale magasiner under samme paraply.

Publisert Sist oppdatert

Dersom det er et problem med Apples iTunes App Store, er det antakelig et luksus-problem - for det er ingen tvil om at online-butikken for apper og medieinnhold er en formidabel suksess. Og det både for innholds-leverandører som mediebransjen og for uavhengige app-utviklere.

Vanskelig å gjøre seg bemerket

Men i vellet av tilbud er det vanskelig å gjøre seg bemerket. Ikke så rart - mye av innholdet er også klonet fra andre suksesser.

Men Apples forsøk på å markedsføre og fremheve eksepsjonelt innhold er beskjedent, så man er som oftest overlatt sosiale medier og andre anbefalinger for å finne frem til meningsfulle kjøp.

Et godt eksempel på dette er tidsskriftavdelingen i iOS - Newsstand. Innholdet vises i en egen app, men må kjøpes fra samme butikk som alt annet innhold. Søkefiltre for innhold er ikke gode i den grad de finnes, og det er nesten bedre å gå til denne HTML-nettsiden for å bla.

Hva så? Hvor viktig er det - eller burde det være - for Apple at denne delen av universet deres er en suksess?

Det som i hvert fall er sikkert, er at de som faktisk tilrettelegger innhold for nye medier, får en god tilstedeværelse online, og ikke minst også at brukerne får en modell som både er lett å forstå og lett å anvende. 

Aftenposten går rundt Apple

I lys av dette er det interessant å se at Aftenposten velger å gå rundt Apple med en ny app som samler alle deres digitale magasiner under samme paraply.

Aftenposten har lenge hatt sin betalingsløsning utenfor Apples mur, men velger nå faktisk også å samle alt magasininnhold i en felles portal.

Og det med rette. Appen Magasin+ har søke-funksjon, og tilbyr en abonnementsløsning som gir tilgang til åtte magasiner. Det er Aftenposten Historie, Aftenposten Innsikt, Aftenposten Junior, Aftenposten K, Hyttemagasinet, Mat fra Norge, Bake ­og Mamma.

Apple vil sikkert synes at dette er topp. Flere bruker Apples maskinvare, økosysten og platform.

Bare synd for små, uavhengige utgivere. For ikke alle har råd til å utvikle slike innfallsporter.

Eller tenk om Narvesen kunne hatt en app med det samme innholdet som i kioskene?

Magasin+ fra Aftenposten koster 1 kroner for tilgang til alt innhold den første måneden, og deretter 99 kroner per måned. Det er såvidt mer enn hva kun ett typisk magasin koster i løssalg.

Sjekk ut en promovideo for Magasin+ her.

Du kan lese mer om løsningen hos Aftenposten her

iOS-appen er tilgjengelig for både iPhone og iPad fra iTunes AppStore her.