Dette kan vi vente på WWDC 2017

Sett av den 5. juni i kalenderen, da dras Apples årlige utviklerkonferanse igang. Hørte vi iPhone 8? Eller hva med en Siri-høyttaler?

Publisert Sist oppdatert

Apple har sendt ut invitasjoner til pressen for den årlige utviklerkonferansen. 5. juni blir åpningsdag, med den etterlengtede keynote-talen. Hvilke nyheter blir det å se?

Seansen holdes på McEnery Convention Center i San Jose, California. Et sted med sammenliknbar kapasitet som Moscone West-senteret i San Francisco, der Apple har holdt hoff mange ganger, men med lokasjon altså nærmere Cupertino. 

iPhone 8

Ny iPhone synes rimelig opplagt, selv om det har svirret rykter om utsatt lansering. Det knyttes store forventninger til en helt ny iPhone-modell, som etter sigende ikke vil ha hjem-knapp på forsiden til fordel for en større skjerm. Om fingeravtrykk-sensoren blir innebygget i skjermen eller å finne på baksiden, gjenstår å se. 

Operativ

Tradisjonen tro vil vi etter all sannsynlighet også se nye utgaver av Apples operativsystemer - macOS, iOS, tvOS og watchOS. Siden Apple kontrollerer kildekoden selv, er de største nyhetene sannsynligvis fremdeles hemmelige, selv om en del funksjonalitet kan være kjent gjennom beta-versjoner.

1-2-3

Det er også gode grunner til å tro at det er snakk om flere modeller. Vi er vant til to utgaver, en normal og en stor utgave. Men i år kan vi muligens se en tredje versjon også - dette kan være en rimeligere utgave som en fornyet SE-modell, eller også en mer eksklusiv topp-modell.

Siri Speaker ?

Men en ny iPhone er noe alle forventer, så det er nok ikke gode odds på å spå dette. Mer interesse er det knyttet til de seneste ryktene om en Siri-høyttaler med innebygget kunstig intelligens. 

Dens funksjonalitet sies det ikke så mye om, snarere enn et vell av spekulasjoner. Talestyring synes opplagt, en kobling mot Apple-tjenester som iTunes for musikkavspilling også. Home Kit-integrasjon virker også som en god gjetning. Hva med et grafisk brukergrensesnitt? Vil Siri snakke norsk? Får den videoutgang slik at den kan gjøre nytten som en Apple TV?

Park Life

Det er vel en ganske sikker antakelse at det også blir en del bilder fra Apples nye hovedkvarter Apple Park, som har begynt innflyttingen. Endelig ferdigstillelse er ikke langt unna, med landskapsarbeidene som det siste gjenstående.

Via 9to5Mac