AI: Lattice Data spesialiserer seg på ustrukturerte data.
AI: Lattice Data spesialiserer seg på ustrukturerte data. 

Apple kjøper mørk data-spesialist

Selskapet Lattice Data, en spesialist på AI og mørke data, har blitt kjøpt av Apple for 200 millioner dollar (over 1,6 milliarder kroner).

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Lattice Data, bygd på Stanford-prosjektet Deep Dive, har blitt assimilert i Apple, ifølge Tech Crunch.

Mørketall

Lattice Data har spesialisert seg på maskinlæring og strukturering av såkalte mørke data, det vil si ustrukturerte data som tekst og bilder. Det estimeres at 70-80 prosent av data er ustrukturert, og dermed ikke egnet for maskinlesning som basis for maskinlæring. 

Det er dermed et enormt potensiale for et selskap som Apple, som bygger sin maskinlæring og arbeid innen kunstig intelligens blant annet på en metodikk kalt differensielt personvern. I stedet for å basere seg på data som er strukturert, for eksempel bilder som er tagget av brukere, blir dataene injisert med tilfeldige data for å gjøre at de ikke kan spores tilbake til kilden.

Stokastiske data

Dermed kan man oppnå kunstig intelligens som kan identifisere en katt ikke basert på din katt, men én katt, siden de stokastiske dataene matches mot både typiske databaser samt det større referansemateriellet som er bygd på maskinstrukturerte data.

Du kan lese mer om Lattice Data her. Via TechCrunch