ROBOTENE KOMMER: DFØ starter bruk av automatiserte programvareroboter for å effektivisere økonomistyringen i Staten. Illustrasjonsfoto: Istockphoto
ROBOTENE KOMMER: DFØ starter bruk av automatiserte programvareroboter for å effektivisere økonomistyringen i Staten. Illustrasjonsfoto: Istockphoto

Robotautomatisering inn i Staten

DFØ er tidlig ute og inngår avtale med finske OpusCapita om automatiseringsprogramvare til etaten.

Publisert Sist oppdatert

Direktoratet for Økonomistyring (DFØ) er felles etat for økonomistøtte til de norske departementene, ytre etater og statlige organisasjoner. De leverer systemer for regnskap, budsjettering og personalhåndtering.

- Vårt hovedmål er å øke effektiviteten og produktiviteten til våre kunder, de norske regjeringsorganisasjonene og bidra til effektiv ressursbruk i offentlig sektor, sier Rune Bjerkås, direktør for strategi og fellestjenester hos DFØ.

- Vi arbeider kontinuerlig med digitalisering og automatisering. Med bruk av programvarerobotikk kan vi bruke automatisering på tvers av ulike systemer, og dra nytte av helt nye muligheter for å effektivisere og øke produktiviteten.

Automatikk i lønn

Innkjøpet gjelder Robotics Process Automation, en type programvarebasert finansiell prosessautomatisering. Målet for DFØ er å bli best i klassen i norsk offentlig sektor i bruk av slik automering.

I starten er det automatisering av prosesser knyttet til regnskap, lønn og finans som er målet.

Implementering innebærer prosessanalyse, programmering og utrulling av programvareroboter. I tillegg skal OpusCapita lære opp DFØ-personell til å finne og utvikle nye automeringer de forskjellige prosessene.

Ramme på fire år

Etter første fase følges innkjøpet av en fireårig rammeavtale der flere områder som egner seg for programvarebasert automering.

Første fase har en verdig å på 2,7 millioner kroner. Samlet verdi av hele avtalen er 10 millioner kroner.

Det er ikke oppgitt om brukerne vil merke noen umiddelbar forskjell av den nye programvaren.

OpusCapita er et heleid datterselskap av finske Posti Group. Deres løsninger er allerede tatt i bruk i de finske regjeringsorganene gjennom deres Senter for fellestjenester og personal (Palkeet).