Oppo Find N3 Flip Smartphone
VIRTUELL SENSOR: Oppo Find N3 Flip Smartphone er utstyrt med nærhetsensor i programvare fra Elliptic Labs. (Foto: Oppo).

Elliptic Labs lanserer på Oppo Find N3 Flip Smartphone

Norsk selskap med global tilstedeværelse gjør suksess med virtuelle sensorer basert på kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

Elliptic Labs, et globalt AI-programvareplattformselskap og verdensledende innen AI Virtual Smart Sensors som for tiden er distribuert i over 500 millioner enheter i dag, kunngjør lanseringen av sin AI Virtual Proximity Sensor Inner Beauty med Oppos Find N3 Flip-smarttelefon.

Oppo, den fjerde største smarttelefonprodusent i verden, lanserer Find N3 Flip-smarttelefonen for det globale markedet. Elliptic Labs' partner MediaTek kjører Find N3 Flip med sitt flaggskip Dimensity 9000+ brikkesett. Kontrakten for denne lanseringen ble tidligere annonsert av Elliptic Labs.

– Oppo velger AI Virtual Proximity Sensor Inner Beauty til deres flaggskip sammenleggbare smarttelefon. Det viser Elliptic Labs' posisjon som innovasjonsledere for smarttelefonindustrien, sier Laila Danielsen, administrerende direktør i Elliptic Labs.

– Elliptic Labs fortsetter å legge til markedsledende smarttelefonprodusenter som kunder. Med denne stadig økende markedseksponeringen streber vi etter å oppnå vårt oppdrag ettersom de beste smarttelefon-OEM-ene stadig velger Elliptic Labs for å gi enhetene sine mulighet til å være grønnere, smartere og mer menneskevennlige.

Inner Beauty

Elliptic Labs' AI Virtual Proximity Sensor oppdager når en bruker holder telefonen opp til øret under en samtale, slik at smarttelefonen kan slå av skjermen og deaktivere skjermens berøringsfunksjonalitet. Dette hindrer brukerens øre eller kinn i å utløse uønskede handlinger under samtalen, for eksempel å legge på eller ringe numre. Å slå av skjermen bidrar også til å spare batterilevetid.

Nærhetsdeteksjon er en kjernefunksjon som brukes i alle smarttelefoner, men Elliptic Labs' AI Virtual Proximity Sensor er en unik, programvarebasert løsning som gir robust nærhetsdeteksjon uten behov for en dedikert maskinvaresensor. Ved å erstatte maskinvaresensorer med programvaresensorer reduserer AI Virtual Proximity Sensor enhetskostnadene og eliminerer innkjøpsrisiko.

Startet på universitetet

Elliptic Labs ble grunnlagt i 2006 som en forskningsspin-off fra Universitetet i Oslo. Selskapet er en global virksomhet rettet mot smarttelefon-, laptop-, IoT- og bilmarkedene. Selskapets patenterte programvare bruker AI, ultralyd og sensorfusjon for å lage virtuelle smarte sensorer som leverer intuitive 3D-bevegelser, nærhet, tilstedeværelse, pust og hjerterytmedeteksjonsopplevelser.

Den skalerbare AI Virtual Smart Sensor Platform skaper programvarebaserte sensorer som er bærekraftige, menneskevennlige og allerede distribuert i hundrevis av millioner enheter over hele verden. Elliptic Labs er det eneste programvareselskapet som har levert deteksjonsfunksjoner ved hjelp av AI-programvare, ultralyd og sensorfusjon distribuert i stor skala. Selskapet er notert på Oslo Børs.