TEKNOLOGI:

FOLK: AI-forskere og utviklere skal befolke Cognizants nye AI-laboratorium. (Foto: Cognizant)

Cognizant åpner AI-laboratorium

Teknologiselskapet Cognizant fyller et nytt laboratorium med AI-forskere og utviklere for å forske på innovasjon og produksjon av fremtidsrettede AI-systemer.

Publisert

Lanseringen skjedde 7. mars, og og lab-en ligger i San Francisco. Laboratoriet skal samarbeide med forskningsinstitusjoner, kunder og oppstartsselskaper.

Selskapet har allerede 75 utstedte og ventende patenter som danner grunnlag for å bygge AI-løsninger.

Cognizant sa i fjor at det skulle investere 1 milliard dollar i generativ AI (GenAI) over de neste tre årene. Laboratoriet er en del av dette.

– Lanseringen av Cognizants AI-forskningslaboratorium kommer på et tidspunkt hvor bedrifter arbeider med å forstå AIs innvirkning og møte de økende forventningene rundt teknologiens løfte, skriver selskapet i en pressemelding.

Ambivalente

– Fersk forskning viser at mer enn halvparten (66 prosent) av ledere er ambivalente eller misfornøyde med egne selskapers fremgang på AI og GenAI, og de fleste ledere (85 prosent) planlegger å øke utgiftene til AI og GenAI i i 2024, legger de til.

De skriver også at en studie fra Cognizant og Oxford Economics at GenAI på litt lenger sikt kunne tilføre den amerikanske økonomien opptil 1 billion dollar innen 2032.

– Ettersom AI raskt utvikler seg til allmenn bruk, fortsetter Cognizant å flytte grenser gjennom strategiske partnerskap, treningsprogrammer og plattforminvesteringer for å være et ledende AI-selskap, sier Cognizants administrerende direktør Ravi Kumar S. i pressemeldingen.