Foto: Al Gore

Al Gore ut av Apple

Vise-president Al Gore og James Bell trer ut av Apple-styret, mens Wanda Austin kommer inn.

Publisert

Dr. Wanda Austin, tidligere administrerende direktør for The Aerospace Corporation og med flere tiår med erfaring innen forskning og teknologi, har blitt nominert til valg som styremedlem i Apple. 

Dette skjer samtidig som den profilerte tidligere visepresidenten og klimaforkjemperen Al Gore trer ut. Det samme gjør James Bell. Bell er tidligere CFO og Corporate President i Boeing.

Apples styre har en langvarig policy om at styremedlemmene generelt sett ikke kan stille til gjenvalg etter at de har fylt 75 år. Derfor vil Al Gore, som har sittet siden 2003, og James Bell, som ble med i 2015, pensjonerer seg fra styret i år.

Dr. Wanda Austin

Dr. Austin fullførte en bachelorgrad i matematikk ved Franklin & Marshall College i 1975 og en mastergrad som sivilingeniør med matematikk ved University of Pittsburgh i 1977. Deretter tok hun en Ph.D innen industri- og systemutvikling ved University of Southern California i 1988.

Dr. Austin er også en forkjemper for realfagsutdanning. Boken hennes, Making Space: Strategic Leadership for a Complex World, utforsker lederskapsprinsippene hun har lært seg i løpet av karrieren som både ingeniør og leder innen romfartsbransjen.

Via Apple