NY APP: Den nye appen fra UiB og Språkrådet er nå sluppet som betaversjon, men skal relanseres med forbedringer i august. Appen er gratis, og fungerer på nynorsk, bokmål og engelsk. (Skjermdump: ordbok.uib.no)

Nå kommer ordboka som app

Språkrådet og Universitetet i Bergen har samarbeidet om en mobilapp for ordbøkene.

Publisert Sist oppdatert

Nesten en av tre som bruker ordboka på nett gjør det fra mobilen. For å gjøre det enda litt enklere å gjøre søk fra den mobile enheten er nynorskordboka og bokmålsordboka nå tilgjengelige som mobilapplikasjoner. Det er Universitetet i Bergen og Språkrådet som står bak den nye applikasjonen.

Ifølge nettavisen Framtida.no skal ordbøkene ha hatt rekordhøye besøk denne våren. Det skal være studenter og skoleelever som har stått for det meste av bruken. Frem til klokken 14:00 på eksamensdagen i norsk var det til sammen 359.477 oppslag i ordbøkene. Ordet "sykkelstyre" skal ene og alene ha blitt slått opp 1600 ganger i løpet av eksamensdagen.

Normalt har ordbøkene mellom tre og fem millioner oppslag i måneden.

Appen er nå sluppet som betaversjon for Android og Ios, men skal relanseres med forbedringer i august. Appen er gratis, og fungerer på nynorsk, bokmål og engelsk.