TO VARIANTER? Den som vil ha en fotokonkurrent til Google Pixel og savner Note-design, kan glede seg til Huawei Mate 9. Foto: Lekkete produktfoto.

Huawei med designklone og fotojuvel

Designen til Note 7 og fotokvalitet som Google og LG snart klar fra kinesisk gigant.

De første bildene og lekkasjene i forkant av nest månedsforventete lansering av Huawei Mate 9 viser at den kinesiske giganten vil gå rett på Samsung og forsvare posisjonen mot nye Google Pixel.

Fotosatsing

I følge ryktene i forkant av den ferske lanseringen av Google Pixel, så sa Huawei nei til å produsere Premium-modellen til søkegiganten. En av grunnene skal ha vært vern av egne produkter i markedet.

Så er også en av de mest framtredende funksjonene til Huawei Mate 9 satsingen på foto. To objektiver, det ene til fargeopptak og det andre for svart/hvit-toner skal i kombinasjon med høykvalitetsoptikk fra Leica gi uovertruffen fotokvalitet.

Oppløsningen for de to hovedkameraene skal være 20 megapiksler, mens frontkameraet skal ha åtte megapiksler oppløsning.

Leica-optikken skal komme med lysstyrke f/2, som er identisk med Google Pixel. To objektiver dukket først opp i P9-modellen til Huawei vår, og tidligere har LG brukt samme design i V10.

For fotointeresserte er det grunn til å nikke gjenkjennende til tankegangen. Super optikk kan alltid dra et ålreit kamera opp noen nivå. Svart-hvit og farge separert i opptaket for seinere kombinasjon ble blant annet brukt i den fysiske filmens dager. Spesielt Kodachrome, kjent i sin tide som den skarpeste filmen i kommersielt salg, brukte en lignende kjemisk teknologi.

Google Pixel er for øyeblikket målt som beste mobilkamera hos DxOmark, med HTC, Samsung og Sony på de neste seks plassene. Da er ikke den nyeste foto- og videomobilen til LG, V20, målt ennå.

Flere varianter?

Designen til Mate skal ifølge v3 ligne mest av alt på Note 7, Samsungs skandaliserte premiumtelefon. Den ene av to varianter skal ha den samme type buete skjerm, men skjermstørrelsen kommer til å være hele 5,9 tommer. Oppløsningen kommer til å være en 2560-linjers QHD-kvalitet.

Det er mulig det kommer to versjoner, en konvensjonell modell uten avrundete kanter for resten av verden og at den avrundete kun skal til hjemmemarkedet.

Det er ventet at det kommer til å sitte et Kirin 960-brikkesett, en Huawei-variant som ligner på Snapdragon 830, men med åtte kjerner, hvorav to er dedikert til grafikk. Internminne skal være på fire eller seks gigabyte, mens lagringsminnet skal komme i versjoner opp til 256 gigabyte.

Skal forsvare andreplassen

Huawei er på andreplass i verden som Android-smarttelefonleverandør. Denne ettertraktete plassen er det rift om, siden Samsung fortsatt er suverent på førsteplass med 2,5 ganger så høyt salg som Huawei.

Mate 9 vil sannsynligvis kjøre Android 7 Nougat med Huawei sitt eget grensesnitt Emotion på topp.

Lansering skal være 3. november, med tilgjengelighet i butikk ikke lenge etter. Prising kommer antagelig til å være litt under P9.