VIPPS KONKURRENT: Arild Hustad i Link Mobility inngår et samarbeid med Bankbridge om betalingstjenester. (Foto: IDG)

Link Mobility går for SMS+

Ikke før hadde Telenor lansert SMS+, så er første norske bedrift klar for å delta i pilotprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

SMS+ er et samarbeidsprosjekt mellom Google og Telenor i Norge. Som vi skrev da betatjenesten åpnet, så er SMS+ basert på RCS-teknologi. Rich Communications Services (RCS) gir muligheter for å gi den gamle SMS-tjenesten et langt bredere bruksområde.

Android leder

Blant annet omfatter det bruk av video-, bilder- og fildeling i tillegg til at det gir bedrifter en ny mulighet til å kommunisere med sine kunder gjennom lesebekreftelser, lokasjonsdeling og handlinger som banktjenester og innsjekking på fly for å nevne noe. Alt dette vil kunne foregå direkte i SMS+.

Det unike med SMS+ er at det ikke er en egen app, det vil inngå som en naturlig del av telefonens operativsystem. Mange av oss kjenner denne typen tjeneste blant annet gjennom Apples Imessage.

SMS+ er i starten kun tilgjengelig for Android-brukere, men det er også en sjanse for at Apple kommer med over tid. Selv om det kun er Telenor som åpner denne tjenesten i starten sier også Telia at de kommer til å tilby dette i sine nett. De er imidlertid ikke villig til å si noe om starttidspunkt.

Inn i pilotprogrammet

Link Mobility er et ledende norsk selskap som leverer meldingsløsninger over hele Europa. Disse tar nå med seg fem av sine største kunder inn i pilotprogrammet rundt SMS+. Dette gjelder blant annet DNB. Det er også signaler som tyder på at DHL også kommer inn i testperioden.

- RCS kommer uten tvil til å bli en sterk kanal for mobilmeldinger i fremtiden. Dette vil gjøre det mulig for våre forretningskunder å kommunisere med sin kunder på en langt mer avansert måte enn i dag. Vi tror RCS-løsninger kommer til å bli en viktig del av meldingstjenester, og at dette kommer til å bli til stor nytte for våre kunder. Så snart vi har sluttført pilotfasen sammen med Google og de fem pilotkundene kommer vi til å tilby denne tjenesten til alle våre kunder, sier Adm.dir. Arild Hustad i Link Mobility.

Store aktører

At en bank som DNB går inn i et slikt pilotprogram sier noe om at RCS-tjenester vil komme fra mange større aktører i løpet av veldig kort tid.

- Vi vil kunne tilby de beste brukeropplevelsene for våre kunder. For oss handler dette om å kunne ha en riktig blanding av tjenester, innhold og teknologi. Vi ser frem til å lansere nye funksjoner i meldingskanalen til våre Android-brukere sammen med Link Mobility, sier Hilde Hjelle, sjef for mobile meldingstjenester i DNB.