TEST: LG Optimus 4X HD - Stor og hissig utfordrer

Med kraftig prosessor og stor skjerm er LG klar til å utfordre HTC og Samsung.

Publisert Sist oppdatert

Av de nye flaggskipene fra de store selskapene er det nok Samsung Galaxy SIII som har fått mest oppmerksomhet, med HTC One X på en grei andreplass. LG Optimus 4X HD er imidlertid en telefon som er heftig nok utstyrt til å være med å kjempe i toppen, og det til noe lavere pris enn konkurrentene.

Oppskriften er omtrent den samme som hos konkurrentene; 4,7-tommers IPS-skjerm med 1280x720 pikslers oppløsning, firekjerneprosessor, Android 4.0 og drøssevis av heftig teknologi og funksjonalitet. Alt pakket inn i en relativt slank og stramt designet pakke. Vår testtelefon var hvit, men den er også mulig å kjøpe i sort.

Kraftig innmat

Prosessoren er den samme Tegra 3-prosessoren på 1,5 gigahertz som sitter i HTC One X. Det vil si at du har fire kjerner til tung bruk, og en svakere hjelpekjerne som tar seg av enklere funksjoner, som telefonsamtaler, surfing, meldinger, e-post og musikkavspilling.

Ved å kun benytte den svakere kjernen til den slags oppgaver sparer man en del batteri, noe som har vist seg å fungere godt i praksis på begge de to telefonene. Med variert, men relativt snill bruk holder batteriet gjerne i et par dager. Med tyngre bruk må du belage deg på å lade hver dag, for da sendes jobben videre til en eller flere av den kraftige 1,5 gigahertz-kjernene. Våre tester viste at ytelsen er omtrent på samme nivå som med HTC One X, og en anelse under det vi oppnådde med Samsung Galaxy SIII. Til vanlig bruk er det krefter nok i massevis, og selv til tung bruk holder det i lange baner.

Avansert skjerm

Det er ikke bare prosessoren LG-telefonen har til felles med HTC One X. LG har nemlig valgt samme type skjermteknologi som HTC, og det er ikke noe dårlig valg. Skjermen har god fargegjengivelse og god lysstyrke. Den er ikke helt på nivå med One X-skjermen, og virker noe blassere enn skjermen på Galaxy SIII – men samtidig kanskje med vel så naturtro farger. Innsynsvinkelen er heller ikke helt på nivå med skjermene på de to andre toppmodellene.

LG har kun gjort små endringer i menysystemet og oppsettet i Android 4.0-versjonen telefonen er utstyrt med.

Telefonen er utstyrt med 16 gigabyte lagringsplass. Det kan virke en anelse knapt, men her er det støtte for minnekort på opp til 64 gigabyte.

Enkel filoverføring

LG følger standarden for telefoner i dette segmentet, og har utstyrt Optimus 4X med et kamera med oppløsning på åtte megapiksler og støtte for filming i Full HD. Bildekvaliteten er god både til foto og video. Det er støtte for serieopptak av bilder, men vår test viste at denne er langt tregere enn hos Samsung og HTC. Faktisk så pass treg at den egentlig ikke har store funksjonen. Litt skuffende.

I likhet med Galaxy SIII og One X er LG Optimus 4X HD utstyrt med NFC-støtte (Near Field Communcation). Dermed kan du enkelt sende filer og annen informasjon til en annen enhet med NFC. I fremtiden er det også ventet å dukke opp en rekke andre bruksområder for NFC, for eksempel til betaling på automater eller i butikker.

Konklusjon

LG Optimus 4X HD er på de fleste områder fullt på høyde med One X og Galaxy SIII, eller i det minste veldig nær. Samtidig er det ikke til å stikke under stol at LG Optimus 4X HD bare ikke føles like spennende. Ytelsen er god, mens skjermen ikke føles helt på nivå med de to andre flaggskipene.