NYUTNEVNT: Salgsdirektør Geir Themte og nyutnevnt norgessjef Tom Martin skal nå sørge for at den norske enheten av Viju fortsatt bidrar med 40 prosent av omsetningen. (Foto: Viju)

Fra Van Morrison til Viju

Tom Martin er ny leder for Viju i Norge, og nå trenger det nyfusjonerte selskapet flere folk med AV-kompetanse.

Ifølge en pressemelding er Tom Martin ny leder for Viju i Norge. Han og salgsdirektør Geir Themte skal nå sørge for at den norske enheten setter internasjonale standarder med nye typer audiovisuelle tjenester.

Nylig ble det kjent at Vijus Odd Sverre Østlie blir konsernsjef når Viju og VisionsConnected fusjonerer. I forbindelse med eget opprykk har Østlie utpekt på Tom Martin til å lede den norske virksomheten, som står for mer enn 40 prosent av konsernets milliardomsetning.

Samtidig får salgsdirektør Geir Themte et utvidet ansvar for å utvikle selskapets løsninger og tjenester både for det lokale og internasjonale markedet, der samarbeid med markedets fremste produsenter er den tydeligste rettesnoren.

Westlife og Van Morrison

Martin er opprinnelig irsk og har bodd i Stavanger i ti år. Han er utdannet lydingeniør og jobbet som studiotekniker og studiomusiker for artister som Westlife og Van Morrison før han hadde flere lederroller i et distribusjonsselskap i Cork i Irland.

I Norge har arbeidskarrieren vært i Viju. I løpet av ti år har han gått gradene fra å være innleid som servicekoordinator og pre-sales-ressurs fra bemanningsbyrå til det å opprette egne avdelinger for service, support og vedlikehold.

I sin siste stilling var han ansvarlig for driften av selskapet.

– Tom Martins karriere er synonym med den historien vi har som selskap. Vi har gått fra å være tre mann som startet bedriften ved et kjøkkenbord i Rogaland til å bli en av verdens fremste aktører innen samhandlingsløsninger for moderne arbeidsplasser. Tom har vært sentral i å sikre de beste systemer for drift og kundeoppfølging. Han var det naturlige valget til å ta over ledelsen i Norge, og er godt likt og respektert på tvers av alle våre kontorer, sier Odd Sverre Østlie i pressemeldingen.

Østlie forteller videre at Geir Themte har vært en av arkitektene bak hvordan selskapet har endret fokus fra rent produktsalg og over på mer skytjenester.

Trenger folk

Det nyfusjonerte selskapet skal vokse og har derfor behov for flere rådgivere og fagfolk på audiovisuell teknologi til alle sine kontor i de største byene i Norge.

– Vi søker de som har engasjement for hvordan skape forretningsresultater med smartere samhandlingsløsninger. Våre nye eiere gir oss mulighetene til å lykkes, og vi ønsker at Norge skal være den mest nyskapende delen av virksomheten. Vi har spennende løsninger for alle typer virksomheter, og terskelen for å lykkes med samhandling på video har aldri vært lavere, sier Tom Martin i pressemeldingen.