NYE LEDERE: Lumagate har hentet inn Asle Kambuås som ny leder for konsepter og strategi i Norden og Morten Strand som ny konsulentsjef.

Lumagate får to nye direktører

Asle Kambuås og Morten Strand er rekruttert fra selskapets største konkurrenter Evry og Crayon.

Det svenske konsulentselskapet Lumagate jobber hovedsakelig med implementering av strategiske og tekniske prosjekter på Microsoft-teknologi. Nå har selskapet kapret to nye ledere fra sine argeste konkurrenter, Evry og Crayon.

Asle Kambuås er nyansatt leder for konsepter og strategi på nordisk nivå, altså for Lumagate Norge, Sverige og Danmark. Kambuås kommer til selskapet fra Evry, der han var direktør for konseptutvikling siden mars 2012. Han begynte i Evry i november 2007, og har også vært leder for produktinitiativ og ledelse samt løsningsrådgiver siden den gang.

Kambuås har også vært it-konsulent i Lindbak, markedsdirektør i Harper Training og leder i Masterminds.

Nå skal han altså ta fatt på konsept- og strategiutvikling i Lumagate.

- Endringer skjer både hurtigere og oftere, de krever fleksible forretningsmodeller og et nytt tankesett. Å få bidra til å utvikle løsninger som innfrir disse behovene motiverer meg, forteller Kambuås i en melding.

Morten Strand er nyansatt konsulentleder i Lumagate Norge, etter 11 år i Crayon. Siden 2013 jobbet han som direktør for infrastrukturtjenester med ansvaret for salg og leveranse av konsulenttjenester i Norge. Strand har tidligere også jobbet som seniorkonsulent i Telenor Software Services og it-konsuelnt i Oppland fylkeskommune og Oslo kommune.

Strand er utdannet ved Norges høgskole for Informasjonsteknologi (NHI).

Om nyansettelsen forteller Strand at Lumagate var et enkelt valg.

- Jeg ønsker å jobbe i et rendyrket konsulenthus der hybride- og skyløsninger er i fokus. Forretningsmodellen til Lumagate trigger meg, sier Strand.