APPLE TV: Nå blir også TV-en appifisert. (Foto: Apple)

Apple TV tar av 

Sjekk ut alle appene som er klare til lansering - inkludert støtte for 3D TV.

Publisert Sist oppdatert

Nå er den endelig her, den lenge etterlengtede (og forsinkede) oppdateringen av Apple TV - med touch-kontroller, talestyring og ikke minst eget TV-operativsystem med apper.

Og de som var raskt ute med bestillingen, får nye Apple TV i hende nå i løpet av de aller første dagene. Men hva skal man velge mellom blant alle nye apper som nå er tilgjengelig? For det er faktisk ganske mange.

De kuleste appene akkurat nå er kanskje AirBnB, Crunchyroll, Kitchen Stories, Simplex, Streaks Workout, Touchpress, Madefire, Artsy Shows, Sing!, Carrot Weather, Mixcloud, Withings Home og Zova

Mange apper utviklet av tradisjonelle tv-selskaper er klare, inkludert de nordiske kanalene SVT Play, TV4 Play, Viaplay, HBO Nordic, DK TV og NRK.

Game on

En del heftige spill er også klare, som for eksempel Badlands, Asphalt 8 Airborne, Beneath the Lighthouse, Rayman Adventures, Shadowmatic, Sketch Party TV, Guitar Hero, og Crossy Road. Og mange andre.

Apple TV har for øvrig også mulighet for 3D på TV-er som har støtte for det. 

De fleste kritikker er positive, men noen skjær i sjøen er det. Vi savner støtte for Bluetooth-tastaturer eller eventuelt en oppdatering av Remote-appen for IOS, mulighet til å lenke til TVOS-apper, Siri-aksess til Apple Music og hjemmedelte iTunes-biblioteker, støtte for flere GameCenter-kontoer, støtte for bilde-i-bilde for tredjeparts-apper, samt mulighet for tredjeparts-apper til å kunne bruke mikrofonen i Siri-fjernkontrollen. Men alt dette kan jo komme i en fremtidig programvareoppdatering.

Sjekk ut en video nedenfor som går gjennom alle apps som er tilgjengelige for Apple TV nå.