Foto: Allstate

iPhone 15 Pro-eier: "Jeg er helt knust."

Alle smarttelefoner med glass foran (og bak) løper en høy skaderisiko - med tilsvarende høy pris.

Publisert

Apples nye iPhone 15 Pro har ramme i titan, men fremdeles glass både bak og foran i skjermen.

Skulle du være så uheldig at dette knuser, ja da vil original-reparasjon av skjermen koste deg rundt en tredjedel av prisen for en ny telefon.

Nærmere bestem 4790 kroner for ny skjerm hos Apple - dersom du ikke har Apple Care+ da - da slipper du billig med 290 kroner. Og for Pro Max-modellen svir det enda mere.

Bakside-glasset er noe billigere, men med 2290 kroner for 15 Pro-modellen likevel sure penger. 

Men hvor skadeutsatt er man som iPhone-eier uten beskyttende etui? Glasset både foran og bak er herdet, og om du vil kan du legge på et ekstra lag Gorilla-beskyttelsesglass samtidig som berøringsskjerm-funksjonen opprettholdes. 

Men ikke slipp telefonen i bakken - for Allstate har gjort dette for deg, og kan bekrefte at å slippe en smarttelefon fra 2 meters høyde ned på et hard underlag har sterkt negativ effekt på både skjerm og bakglass. Dette gjelder såvel Apples som Samsungs telefoner.

Sjekk ut videoen under, en slags vitenskapelig hardførhetstest på fire ulike smarttelefoner. Hvor gebrekkkelig er en moderne telefon? Hint: Ganske.

PS1: Hvorfor to meter, kan man spørre seg - er "festival-modus" (hold telefonen over hodet) på asfalt en slags gullstandard innen dropp-testing?

PS2: Dersom du skulle være ekstra uheldig, som man kan se i videoen, å knuse også kamera-linser, ja da begynner vi å snakke...