Foto: Apple
Foto: Apple

iPhone 15 Plus en batterivinner

Video: Batteri-test med alle nye, og relativt nye, iPhone-modeller overrasker.

Publisert

Årets iPhone 15-modeller har begynt å komme i hendene på de første kundene, og de første anmelderne.

Noen demonterer disse ned til den minste skruen, andre slipper de i bakken (som om det beviser noe), mens noen gjør oss umaken med en slags upartisk batteri-test. 

Batteritid er tross alt noe av det som betyr mest, litt avhengig av hva du bruker telefonen til. Batteri som varer hele dagen har vært tilgjengelig i lengre tid, men det er heller ikke noe problem å tømme dette dersom du tyner det. Typisk regnekraft-intensive operasjoner som spill eller 3D-apper vil dra varigheten kraftig ned, og det samme vil tung foto- og videoredigering og -opptak (som for eksempel 4K).  

En interessant batteri-test som nettopp har dukket opp er signert Arun Maini, Mr.Whosetheboss (sic) - se under. Her blir alle de nye 15-modellene, fra 15 til 15 Plus til 15 Pro til 15 Pro Max testet mot hverandre og opp mot tidligere topp-modeller 13 og 14 Pro Max. 

Testen gjør bruk av både lyd- og videoavspilling, kameraopptak, ChatGPT, og liknende hverdagslige sysler som kan automatiseres over tid. Og, noe overraskende kanskje, kommer iPhone 15 Plus ut best i test. 

Hvorfor ikke en Pro-modell, når Apple fremhever disse spesielt? Det må sies at denne "testen" ikke nødvendigvis er representativ for all bruk. A17-brikkene som sitter i Pro-modellene har prosessorkjerner som er optimalisert for henholdsvis ytelse og effektivitet, og spesielt de sistnevnte kommer nok ikke til sin fulle rett i måten denne testen er arrangert. For "ulempen" med topp-modellene er også de høyoppløste, lyssterke skjermene som skal drives (selv om de nye brikkene har et triks i ermet med å kunne skalere ned skjermoppfrisknings-hastigheten til kun 10Hz når mere ikke er nødvendig).

Så det du kommer til å oppleve kan saktens variere fra det som er vist her, men det er interessant å merke seg at det er gode argumenter for 15 Plus-modellen også utover pris.