W1: Bluetooth-boost fra Apple innebygget (Foto: Apple)

BeatsX trolig for salg fredag

De forsinkede trådløse Beats-øreproppene med den smarte W1-brikken kommer på markedet fredag. Forhåpentligvis også i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Apples BeatsX trådløse ørepropper, lansert under iPhone 7-eventet, kommer endelig for salg.

Dongle-gate avlyst

Mangelen på gode trådløse hodetelefoner så ikke ut til å stoppe Apple i forbindelse med iPhone 7-lanseringen, for det forrige finanskvartalet ble knallsterkt for selskapet. Dongle gate ble ikke kollapsen mange forståsegpåere spådde etter at det ble klart at topptelefonen ikke ville ha audiojack.

Også AirPods-proppene ble grundig forsinket, og rakk såvidt å komme i butikken før jul etter at Apple måtte utsette også denne lanseringen. Hva gikk galt?

Antakelig har det vært problemer med produksjonen av den selvdesignede spesial-brikken W1 som sørger for utrolig enkel Bluetooth-kobling, godt hjulpet av iCloud-synkronisering på tvers av enheter. Andre produkter som bruker W1-brikken er Powerbeats 3 og Solo3.

BeatsX-proppene er koblet sammen med en streng, og takket være magneter i proppene kan disse hektes sammen rundt halsen når de ikke sitter i øret. På ledningen sitter in line-kontroller for volum og avspilling, samt mikrofon for samtaler. 

Hurtiglading

BeatsX har hurtiglading, med to timers batteriytelse på bare fem minutters lading. På kontroll-delen sitter også en Lightning-port for lading, en premiere for Beats-produkter.

BeatsX kommer i fargene sort og hvitt, og etterhvert også i grått og blått. Prisen i Norge blir 1.490 kroner for settet. Les mer hos Beats by Dr. Dre her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.