BEATS-GRÜNDERE: Jimmy Iovine, Luke Wood og Dr. Dre (Andre Young). (Foto: Beats. Montasje: Macworld.no)

Apple overrasker med Android-app

Planlegger ny strømmetjeneste, men vil ikke ha med Windows Phone.

Publisert Sist oppdatert

Du leste riktig - for første gang skal Apple utvikle en Android-app selv.

Firmaet har en i stallen fra før, nemlig nettopp Beats-appen, men den fulgte med på lasset da Apple kjøpte opp musikkabonnements-tjenesten Beats for et halvt år siden.

Nå satses det på nye markeder - i hvert fall hva angår mediedivisjonen i Apple-konsernet.

Beats + iTunes

Men la oss ta det fra begynnelsen: Marc Gurman fra nettstedet 9To5Mac, kjent for solide kilder på Apple-fronten, kan fortelle at Apple angivelig kommer på banen med en helt ny strømmetjeneste for musikk.

Dette er ikke en videreutvikling hverken av den eksisterende Beats-tjenesten eller av iTunes hver for seg.

Derimot synes det at teknologier fra begge disse vil komme til anvendelse i det fremdeles ikke navngitte nye musikkabonnementet, som blant annet blir en konkurrent til Spotify. Det snakkes også om dyp integrering i iOS og Apple TV.

Og etter sigende skal månedsprisen være meget konkurransedyktig, og lavere enn konkurrentene.

Strømmetjenesten skal også ha en sosial komponent, noe som er interessant på flere måter. Ikke minst fordi Apple tradisjonelt har slitt med både skytjenester og sosiale nettverk. Mange husker sikkert Ping-nettverket for iTunes, som var et forsøk på et samarbeid med Facebook - men som strandet og senere ble skrinlagt.

Globalt kontrollsenter

Siden den tid har Apple investert kraftig i egen infrastruktur, og det siste er for øvrig en utvidet satsing på et nytt globalt kontrollsenter på stedet for den nå nedlagte safirglass-fabrikken som angivelig skulle lage ripesikkert glass til iPhone 6.

Dette minner oss også på at Apple har en operativ strømmetjeneste i USA kalt iTunes Radio, som ikke finnes her til lands. Det kan være at det er nettopp denne appen som skal få bredere innhold, ikke minst de menneskelig kuraterte spillelistene som Beats-brandet er så kjent for.

Lanseringstidspunkt er ukjent - det er snakk om en snarlig lansering for eksempel i mars, men muligens også først under utviklerkonferansen WWDC i juni.

Via 9To5Mac.