BIL: Smart-bilen som ettermarkedsløsning. (Foto: Nonda)
BIL: Smart-bilen som ettermarkedsløsning. (Foto: Nonda)

Kontroll på dekktrykket 

Ettermarkedsløsning  med iOS-app for eldre biler som ikke har integrert trykkovervåkningssystem.

Publisert Sist oppdatert

Korrekt lufttrykk i dekkene på bilen er viktig for både veigrep, manøvrering og sikkerhet. I tillegg vil det kunne gi utslag på drivstofforbruket. Har du full kontroll?

TPMS

Nyere biler har automatisk overvåkning av trykket i dekkene gjennom et TPMS-system (Tyre Pressure Monitoring System). Nå kan man også få dette som en tredjepartsløsning for rask egeninstallasjon, med påfølgende overvåkning via en app for iPhone.

Det er selskapet Nonda som står bak, et firma vi tidligere har omtalt for sin gode, doble USB-kontakt til sigarettenneruttaket i bil. ZUS Smart Tire Safety Monitor er et nytt produkt som nå er i ferd med å komme ut av en Indiegogo finansieringsrunde, som til overmål er overlegent. Dermed synes endelig produktrealiseringen mer enn sannsynlig. 

Systemet består av fire kapper som festes til dekkenes ventiler, og som både overvåker trykk og temperatur, siden sistnevnte har en innvirkning på trykket. Målingene formidles til en sensor som plasseres fast i bilen ved en USB-kontakt for strømtilførsel, og som igjen kommuniserer med en iOS-app.

Nonda selv oppgir installasjonstiden til ikke mer enn 10 minutter. For å sikre kappene medfølger også et sett med låsemutre. Man ser til og med for seg at man kan ta disse med på reise på en leiebil...

Når trykket først overvåkes kontinuerlig via systemet, historikk inkludert, gir det langt større sikkerhet for korrekt lufttrykk i dekkene. Dette i motsetning til en ren visuell kontroll som ikke kan regnes som pålitelig.

Du kan lese mer om systemet hos Nonda her, og bestille fra Indiegogo-siden her. Sjekk også ut en promo-video nedenfor.