PRO: Blir navnet på den nye topp-modellen simpelthen iPhone Pro?
PRO: Blir navnet på den nye topp-modellen simpelthen iPhone Pro?

Apple lekker iPhone 8

Rykte: Flere detaljer om kommende iPhone 8, inkludert formfaktor og infrarød biometrisk ansiktsgjenkjenning, har blitt avslørt gjennom et dypdykk i HomePod-firmware - av alle ting - på Apples egne servere.

Publisert Sist oppdatert

På Apples egne servere dukket det opp firmware-programvare for den kommende smart-høyttaleren HomePod. Inni kodenskjulte det seg forbløffende mange fakta om de nye iPhone-modellene.

Pro?

Det viser seg at iPhone 8 vil komme i flere utgaver, og selve navngivningen er fremdeles ukjent. Mye tyder på at det vil bli en iPhone 7s og 7s Plus, en videreføring av dagens design med kraftigere prosessor og muligens en rekke andre maskinvareforbedringer.

I tillegg kommer det en ny topp-modell som muligens vi bli kalt iPhone Pro, eller også iPhone 8. Den vil ha en utfallende skjerm med OLED-teknologi og som griper rundt en rekke sensorer øverst på skjermen. I tillegg vil hjem-knappen utgå og erstattes av en software-knapp nederst på skjermen med et funksjonsområder på hver side. 

TouchID-sertifiseringen for opplåsing av telefonen og sertifisering av kjøp og app-sikkerhet blir erstattet med ansiktsgjenkjenning via infrarøde sensorer som også virker i mørket. I tillegg kan det bli iris-skannere for øyegjenkjenning. Om en TouchID-sensor vil bli inkorporert på baksiden i tillegg er uvisst.

5,8 tommer totalt

iPhone 8 vil ha en aktiv skjermstørrelse på 5,15 tommer med en oppløsning på 2436x1125 bildepunkter. Dette for visning av app-innhold. Selve OLED-skjermen vil ha en samlet oppløsning på 2800x1242 piksler, som i tillegg altså også stå for mykvare-funksjonstaster nederst slik vi kjenner fra andre operativsystemer.

Det betyr at iPhone 8 blir mer eller mindre samme fysiske størrelse som dagens iPhone 7, dog muligens noe tynnere, men altså med større skjermoppløsning enn selv dagens iPhone 7 Plus (som har full HD med 1080p).

Apples kodenavn for den biometriske sikkerhetsteknologien skal være Pearl ID.

Via AppleInsider I og II.