ENKELT: Du trenger ikke engang låse opp telefonen for å låse opp Mac'en.

Lås opp Mac-en med TouchID

Bruk fingeravtrykkleseren på din iPhone eller AppleWatch til å låse opp Mac-en - eller en hemmelig serie med trykk på styreflaten.

Publisert Sist oppdatert

Trenger du 4G på Mac-en? Med iPhone har  du det. Trenger du en fingeravtrykksleser? Med iPhone har du det også.

Fingeravtrykk er unike og ypperlige som biometriske passord. Ikke så sikre som DNA, men bedre enn tegnbaserte passordstrenger. Nå har riktignok ikke Mac-en innebygget fingeravtrykksleser, men med MacID kan du la din iPhone gjøre jobben.

MacID

Du trenger et lite hjelpeprogram på Mac-en til oppsett og verifikasjon, og en app på iPhone til å koble sammen enhetene. Når du har registrert ditt fingeravtrykk som passordsupplement (ordinært passord fungerer fremdeles) trenger du faktisk ikke engang ta mobilen opp av lommen for å låse opp datamaskinen - legg fingeren på hjem-knappen, og vips!

MacID lar deg dessuten også bruke en AppleWatch som autentisering (dersom du har en), eller en kombinasjon av trykk på styreflaten med en, to eller tre fingre. Du kan også låse Mac’en på denne måten. Enkelt, og sikkert (selv om sistnevnte metode nok er mindre sikker).

Maskinkrav

Du trenger riktignok en nyere Mac og iPhone for å få dette til å fungere. Kravet er at du har en Mac med innebygget Bluetooth LE, som kjører OS X 10.10 eller nyere, og en iOS-enhet med Bluetooth LE som kjører iOS 8 eller nyere. For biometrisk passord trenger du en iPhone 5s eller nyere, en iPad Air 2, eller iPad Mini 3.

Du kan lese mer om MacID her. Du kan laste ned TouchID for iOS og AppleWatch for 39 kroner fra iTunesStore her.  Utvikler stilte en prøveversjon velvilligst til disposisjon.

Sjekk ut en video-omtale nedenfor.