Foto: Apple

Snart dette.

Høydepunkter fra  iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10, og tvOS 17.

Publisert

WWDC23 har skrevet seg inn i historiebøkene, men først til høsten vil allmenheten få førstehåndskjennskap til ny funksjonalitet i operativsystemene. Her er noen høydepunkter.

Samarbeide om spillelister

Apple Music-abonnenter vil kunne samarbeide om spillelister med slekt og venner. Man kan invitere hverandre for å velge og redigere spor, og også legge til emoji som reaksjoner til spesifikke sanger.

Continuity Camera

Om du liker Apple Music Sing-funksjonen, som i prinsippet er en slags singalong-karaoke med sangtekstene, så kan du kombinere dette på en AppleTV ved hjelp av en iPhone som kamera. Apple kaller dette for Continuity Camera, og dermed kan man se seg selv på skjermen og samtidig også legge til filter-effekter - for gøy.

Song Credits

Ikke ulikt Apple Music Classical så vil man ved neste anledning kunne se info om artister og musikere som deltar på et lydspor, hvilke instrumenter de spiller, og så videre.

SharePlay i bilen

Med de nye funksjonene vil en CarPlay-tilkoblet iPhone kunne fungere som et slags nav for andre i bilen med en iPhone som er hvit-listet. Det betyr at man ikke trenger å bytte på CarPlay-tilkoblingen om andre ønsker å styre musikken, og de trenger ikke engang ha et Apple Music-abonnement.

Sanntids-informasjon om tilgjengelige ladepunkter

EL-bilister vil ved hjelp av Kart-appen kunne se en oversikt over tilgjengelige ladestasjoner i sanntid. Det er tenkt at man også skal kunne filtrere på bestemte tilbydere. 

Hele Apple Music radio-katalogen i Apple Podcasts

Alle radioprogrammer som er del av Apple Music vil etterhvert bli fritt tilgjengelige i Podcasts-appen.

Offline kart i Apple Maps

I Apples Kart-app vil du snart kunne laste ned et definert område slik at du kan ha tilgang til dette selv om du ikke har nettforbindelse. Si på tur, for eksempel, når det ikke er dekning. Man vil fremdeles kunne få opp navigasjon for bilkjøring, gange, kollektivreiser og sykling. Det kan tenkes at denne funksjonen ikke blir fullt ut tilgjengelig over alt når den først lanseres.

Ny Now Playing på Apple Podcasts

Ikke så mye er kjent om denne funksjonen enda, men tanken er at det skal bli en rikere opplevelse når du ser hvilken podcast som spilles i Apples app. Apple sier det skal bli dynamiske bakgrunner, og en rikere måte å håndtere spillelisten på.

Serier på Apple Books

Apples digitale ebok-butikk vil få en egen visningsmodus for bokserier, slik at man kan se alle bøkene i Harry Potter-serien, for eksempel.

Dele lokasjon med  Find My med Messages og Maps

Det skal bli mulig både å sende informasjon om egen lokasjon, men også be om andres gjennom Meldinger- og Kart-appen. Dermed kan man enkelt navigere mellom hverandre - for eksempel om man har mistet hverandre på flyplassen eller i en fremmed by.

Dele AirTags

Det vil bli mulig å dele på objekter med en AirTag, slik at flere kan finne frem til de tapte nøklene bak sofaputene eller kofferten på avveie.

Via Apple