LaCies nye disker matcher Mac

CES: Design står høyt når franske LaCie lanserer nye eksterne, mobile harddisker som matcher Mac perfekt. 

Franske LaCie har lansert to nye eksterne disker spesielt tilpasset Mac.

Det er snakk om mobile enheter basert på flashminne eller vanlige harddisker, med kapasitet fra 500 GB til 5 TB.

LaCie fyller 30 år

Det er i anledningen 30 års-jubileet at LaCie presenterer de nye eksterne harddiskene, og som vanlig satses det også på design. Fra før av finnes det en egen serie disker med Porsche-design, men de nye diskene har et helt nytt utseende med avfasede og kuttede hjørner.

Fargene er tilpasset MacBook-serien til Apple med sølv og stellargrått.

SSD

Den råeste serien er SSD-diskene, som kommer i kapasitetene 500 GB, 1 TB og 2 TB. Og takket være siste utvikling av denne minneteknologien kan man oppnå hastigheter opp til 540 MB/s.

Disse diskene benytter en USB-C tilkobling for USB 3.1, men det medfølger også en kabel med overgang til tradisjonell type A-kontakt.  

Du kan lese mer om SSD-diskene kalt Mobile SSD her

Harddisk

De eksterne diskene basert på vanlige harddisker kommer i størrelsene 1, 2, 4 og 5 TB. Men den store kapasiteten egner de seg godt for medieinnhold som foto og video i mobil tilstand.

Også denne serien med eksterne disker benytter seg av USB-C for dataoverføring, og har tilsvarende kabel for USB-A.

Og også denne typen disker har samme designspråk med fasede kanter, men er altså en del større enn SSD-varianten. Og rimeligvis noe tyngre, også.

Du kan lese mer om de harddisk-baserte eksterne diskene i LaCie Mobile Drive-serien her.

Pris og tilgjengelighet

Prisene i Norge er foreløpig ikke kjent, men det går an å sammenlikne med liknende modeller fra produsenten på markedet og gjøre et estimat på bakgrunn av det. LaCie er å få kjøpt i mange norske butikker. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via LaCie