FIT: Et eget lite økosystem for treningsur (Foto: Garmin)

Garmin med egen iOS-AppStore

Garmin lanserte nylig en rekke nye treningsur, og dessuten også en ny iOS-app som enkelt lar deg finne og laste ned tilleggsfunksjoner. Som for eksempel apper spesielt utviklet for kvinnehelse.

Publisert Sist oppdatert

Garmin lanserte nylig fem nye treningsur:

Forerunner 45 og Forerunner 45S, Forerunner 245 og Forerunner 245 Music, samt Forerunner 945.

Treningsur med smarte tilleggsfunksjon

Klokkene dekker behov gjennom hele spekteret, fra toppmodellen FR945 til de rimeligere FR245 og FR45.

Som det fremkommer av modellnavnet har flere av modellene støtte for trådløs avspilling av musikk, og også avanserte funksjoner som pulsmåling på håndleddet og også måling av surstoffmetning i blodet finnes nå innebygget. Toppmodellen har også innebygget kart-funksjon.

Men ved siden av de innebygde funksjonene har Garmin også lagt opp til at man kan laste ned tilleggsfunksjoner. Det i seg selv er ikke noe nytt, men er nå samlet i en egen iOS-app.

ConnectIQ Store lar deg både laste ned innhold, men også tilpasse urene med grafikk og bilder etter eget design. 

Syklus

Og de mer avanserte klokkene har etterhvert såpass mange sensorer at de, kombinert med tilleggs-appene, kan fortelle deg mye om helsen din. Det går ikke bare på hvor raskt du vil klare å løpe en maraton, men også den generelle tilstanden din og hvordan for eksempel den påvirkes av naturlig varierende hormonnivåer.

Spesielt sistnevnte vil kunne være relevante for aktive kvinner. For eksempel har Garmin utviklet en modul for spore menstruasjonssyklusen. Det finnes egne iOS- og AppleWatch-apper for dette, men med Garmin-uret har du potensielt enda flere sensorer å dra veksler på.

Garmin ConectIQ Store for iOS finner du gratis på AppStore her.

Via Garmin