GPS: Få analysert trenings-dataene på iPhone (Foto: Cardiogram)

Garmin tettere på iPhone

Garmin jobber stort på sitt eget økosystem, men takket være et API-grensesnitt kan nå iOS-enheter snakke bedre med pulsklokkene.  Som for eksempel hjerte-analyser med Cardiogram.

Publisert Sist oppdatert

På treningsfronten er Garmin og Apple konkurrenter med sine respektive klokker.

Men det betyr ikke at man ikke kan la utviklere benytte styrkene i hver plattform.

API

Apple Watch kan fint benyttes som et trenings-ur, men de spesialiserte klokkene fra Garmin er ofte enten mer spesialiserte, eller rimeligere, eller så har de lengre batterilevetid.

Alt dette kan være gode argumenter for å velge en renspikket treningsklokke, men samtidig så finnes det muligheter i Apple-økosystemet i form av regnekraft.

Apples store styrke er de mange appene som man kan få tilgang til gjennom en mobil enhet, og ikke minst alle skybaserte tjenester som disse igjen kan videreformidle.

Cardiogram

Dette gjelder også for en app som Cardiogram, som nå benytter Garmins API-grensesnitt for å la en Garming-klokke snakke med en iPhone / AppleWatch-app for å kunne prosessere dataene langt mer effektivt - enten i selve enheten, eller på en server.

I tillegg vil også iOS-appene ha langt flere muligheter for grafisk fremstilling av komplekse data som hjertefrekvens fra en treningsøkt, så også her kan det være nyttig å ha en fot i hver leir.

Cardiogram foretar en rekke analyser av pulsmålingene fra enten en AppleWatch eller en Garmin-klokke, og kan gjøre omfattende analyser utover det som ofte er tilgjengelig direkte i kilde-enheten.

Du finner Cardiogram for Apple Watch på AppStore her. Appen er gratis, men bruker in-app betalingstjenester for full funksjonalitet. Sjekk også demo-video nedenfor.

Via Garmin.