Foto: Apple
Foto: Apple

Apples bytte-bonus

Det er vår - ut med det gamle og inn med det nye, med Apple Trade In.

Publisert

En oppgradering til en av de nyeste iPhone-modellene til salgs hos Apple kan godt delfinansieres med et aldri så lite innbytte.

Det passer fint, for på lørdag er den jordens dag (Earth Day).

Apples nettside for innbytteordningen Apple Trade In er freshet opp, men prinsippet står fast: Om du har en kvalifiserende Apple-enhet, for eksempel en nyere iPhone og god stand, så kan Apple overta den fra deg og gi deg en sum til bruk for anskaffelse av... for eksempel en ny iPhone.

Og hvis enheten ikke er godkjent for kredit, resirku­leres den. Og du: Også graverte Apple-produkter er kvalifiserte til innbytte!

Men det er ikke bare telefon som kan byttes inn - også iPad, Mac eller Apple Watch er kandidater. Og hvor mye får du? Det spørs, selvfølgelig, men for iPhone så er spennet mellom ca. 500 og 4500 kroner.

Hvordan foregår det hele i praksis? Først får du ny telefon (eksempelvis) slik at du kan overføre data og abonnement og alt det der. Deretter sender du inn den gamle. Innbytteestimatet er gyldig i 14 dager etter at du mottar den nye enheten.

Er du nysgjerrig på om dette er noe for deg, så ta en tur over til Apples nettsider her. Du må være minst 18 år for å kunne bytte inn enheter mot kredit eller et Apple-gavekort.