PRO: Skrivebord eller mobil, du bestemmer. (Foto: Microsoft)

Microsoft oppdaterer Office 365

Nye funksjoner kommer for både macOS og iOS, inkludert kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har nettopp annonsert en lang rekke nye funksjoner som kommer til Office 365-sviten, med litt varierende tilgjengelighet på de ulike plattformene.

macOS

Dette inkluderer såkalt Draft Sync for iOS, nye Ink-funksjoner for Word og PowerPoint, samt kunstig intelligens til Word for macOS.

Ink-funksjonen for Word og PowerPoint brukes i kombinasjon med en digital penn, og vil kunne oversette håndskreven tekst via OCR til maskintekst, og strektegninger til diagrammer.

I Word er det enda flere avanserte muligheter ved at håndskreven tekst kan kombineres med maskintekst, i tillegg til at man kan bruke pennen til å redigere dokumentet (redigere avsnitt, sette inn tekstobjekter og liknende).

Av interesse for Word for macOS-brukere er ikke minst de nye AI-funksjonene som nok kommer til å bli bygget ut mer og mer over tid. I denne omgangen gjelder det oversettings-funksjoner mellom ulike språk direkte i dokumentet over nevral-nettverk.

Det som skjer er da ikke bare ord for ord-oversettinger, men også reformatering av syntaks med tanke på andre ordstillinger i andre språk (setningsstrukturer kan være veldig forskjellige i ulike språk).

iOS

Outlook for iOS har nå en ny funksjon kalt Draft Sync, som lar deg forsette å behandle en kladd som er påbegynt på for eksempel macOS i iPhone-appen.

Og knyttes et kontor-abonnement opp mot Azure Active Directory, kan man også sette opp kontaktvisninger med rikt innhold som da kan vise hierarkiet på jobben – hvilken avdeling man jobber i og hvem som er ens leder (slik at andre kan skaffe seg oversikt, selvfølgelig).

Du kan lese mer om en rekke andre nyheter ved å følge lenken under. Sjekk ut en promo-video nederst.

Via Microsoft