MAC: Konsept på Behance for en Mac mini Pro. (Foto: Viktor Kádár)

Stilig Mac mini-konsept

Vi venter i spenning på hva Apple lanserer tirsdag – alle regner med ny iPad, men kan det også bli ny Mac mini?

Publisert Sist oppdatert

På ettermiddagen (norsk tid) tirsdag 30. oktober holder Apple et lanseringsevent i New York.

Etter invitasjonen å dømme er det full fokus på det som antas å være en ny iPad Pro, sannsynligvis også med en ny Apple Pencil v2.0.

One More Thing?

Men man håper jo alltids på det lille ekstra – og denne gangen kan det være så mangt. Apple vil lansere en ny, modulær Mac Pro i 2019, så kanskje vi får en sniktitt?

Nye Mac-er er generelt et rykte som henger i luften, og mange holder en knapp på ny MacBook Air (eventuelt en ny MacBook). Men den modellen som virkelig skiller seg ut med høy alderdom, er Mac mini.

Mac mini er spesiell fordi det er den eneste maskinen Apple selger uten skjerm (såkalt headless). Dermed er det også den rimeligste maskinen, om en ser bort fra tastatur, mus og skjerm man altså må ta med seg selv. Og så liker mange den fordi den egner seg ypperlig som server, eller renderfarm, eller medieserver.

Mørk

Og noen liker den så godt at de har lansert sitt eget konsept for en oppdatert proff-modell – slik som Viktor Kádár. Formfaktoren er tilnærmet lik dagens, men det er flere tilkoblingsporter. Og formodentlig raskere prosessor. Og så mørk, selvfølgelig! 

Men hvem vet – alt kan jo skje! Sjekk flere bilder i galleriet øverst. Sjekk ut siden til Viktor Kádár på Behance her. Også publisert på iMagazin.