FUS: Tre ting på én gang - Microsofts kinderegg?
FUS: Tre ting på én gang - Microsofts kinderegg?

Microsoft-jakt på IOS-apper

Microsoft lanserer kryssplattform utviklerverktøy for å porte Iphone-kode over til Windows 10.

Publisert Sist oppdatert

Microsofts Build-konferanse for utviklere er i gang, og overraskende nok er det mye nytt der også for Apple-utviklere. 

Fra IOS til Windows 10

Blant overraskelsene er en kompilator for å porte IOS-kode over til Windows 10.

Liknende løsning finnes allerede for Android-platformen, men den prosessen er langt enklere rent teknisk. Dessuten finnes allerede en Android-simulator for Windows.

Blant utfordringene man vil møte er det faktum at dette kun gjelder kode skrevet i Objective-C. Dette er 30 år gammel kode som Apple er i god ferd med å fase ut til fordel for Swift, som har fått rask utbredelse i iOS-miljøet.

En helt annen ting er hvordan opplevelsen av en app som er skrevet for et berøringsstyrt operativsstem vil fungere på en Windows 10-pc med mus. Og hva med Metro-designspråket - vil det overleve injisering av Googles Material Design eller Apples IOS-grafikk? 

Microsofts håp er selvfølgelig å kunne utvide app-katalogen til lanseringen,  men noen vil selvfølgelig se dette som å innrømme nederlag for Microsofts mobilsatsning. 

Visual Design Studio IDE for Mac

I tillegg til dette lanserte Microsoft en kryssplattform utviklerpakke som også kjører på OS X og Linux. Visual Design Studio IDE for Mac kan lastes ned allerede nå for utvikling under ASP.NET og Node.

Du kan laste ned Visual Design Studio IDE for Mac her. (NB: Siden var til tider utilgjengelig torsdag morgen.) Se også en intro-video her.

Plugins for Office for IOS

Og til slutt kommer også kryssplattform-plugins for Office for IOS. Disse tilleggsmodulene vil også kjøre i Windows og Office Online, og straks du har installert en ett sted, vil den også bli tilgjengelig på de andre plattformene. 

Eksempler som ble demonstrert gjaldt innstikksmoduler for Uber, LinkedIn og Salesforce.

Via 9To5Mac