Foto: dortania

Sonoma-hack din gamle Mac

Til glede for en eldre Mac (inntil Apple sier stopp?)

Publisert Sist oppdatert

Høstens Mac-os er nå fritt tilgjengelig for alle i form av macOS Sonoma.

Maskinvare-kravene for Sonoma er en Apple Silicon-basert Mac, samt unntaksvis noen Intel-baserte modeller tilbake til 2017 (iMac Pro). Det betyr i praksis 6 års støtte for plattformen, noe som er tålelig bra for en personlig datamaskin.

Men samtidig: En Mac kan vare så mye lengre, og hvis du ikke stiller for store krav eller skal gjøre nevneverdig mer intensive oppgaver enn epost og nettleser, da kunne man håpe på at også eldre maskiner fremdeles har livets rett.

Klart: Disse vil virke med det operativsystemet de har installert, men går glipp av sikkerhetsoppdateringer og ny funksjonalitet som finnes i nye OS. Balansegangen må ses opp mot hva som gir en brukeropplevelse som er akseptabel.

Men om du ikke er fremmed for å "hacke" din Mac, ja da kan du få Sonoma-opplevelsen til en Mac kanskje så langt tilbake som fra 2007. Vi snakker om OpenCore Legacy Patcher.

OCLP er gratis, Python-basert, og støtter macOS Big Sur og nyere (men ikke nødvendigvis alle funksjon). Men ikke ta lett på det - sett deg grundig inn i hva som skal til før du setter i gang. Nedenfor kan du se en video som tar deg gjennom installasjonsprosessen, og den er ikke mindre enn tre kvarter lang. Du er herved advart.