DÅRLIG NYHET: Sbankens kunder har fått beskjed om at de etter fusjonen med DNB ikke får lov å bruke Sbanken-kortet til å betale med Apple Pay. (Foto: Istock)

DNB tvinger Sbanken til å slutte med Apple Pay

Storbanken DNB opprettholder sin policy om Apple Pay overfor Sbankens kunder, som etter fusjonen med DNB ikke lenger kan bruke denne løsningen. Det skriver nettavisen Shifter.

Publisert

«Hei

Etter 27, august 2023 kan du ikke lenger bruke Sbanken-kortet ditt til å betale med Apple Pay. .... Vi vet at mange av dere som har brukt Apple Pay har vært fornøyd med tjenesten, og vi forstår at dette er en dårlig nyhet».

Denne beskjeden fikk alle Sbankens kunder i en e-post onsdag morgen.

Som forklaring på hvorfor Apple Pay opphører, skriver Sbanken helt kort: «Etter fusjonen er ikke Sbanken lenger et eget finansforetak, men en del av finanskonsernet DNB Bank ASA. DNB har ikke samarbeid med Apple Pay. Derfor vil avtalen Sbanken har hatt med Apple Pay opphøre».

En hovedårsak er at Apple konsekvent har nektet andre aktører å ta i bruk Iphonens NFC-chip, som gjør at mobiltelefonen kan brukes for kontaktløs betaling. Den nekten har gjort at Vipps største eiere, med DNB, Sparebank 1-Alliansen og Eika Gruppen i spissen, har sagt nei til å la kundene sine ta i bruk Apple Pay.

Vipps har ifølge Shifter dratt til Brussel i håp om at EU skal tvinge Apple til å åpne opp tilgangen til NFC-chipen.

Bruken av Apple Pay har blitt satt på spissen etter at S-banken ble en del av DNB. Sbanken var en av de første bankene som åpnet for Apple Pay.