QI: Trådløs lading i alt fra tannbørster til kjøkkenmaskiner - og iPhone 8? (Foto: MacRumors)
QI: Trådløs lading i alt fra tannbørster til kjøkkenmaskiner - og iPhone 8? (Foto: MacRumors)

Apple medlem i Wireless Power Consortium

Apple gikk nylig inn som medlem i konsortiet bak den trådløse ladeteknologien Qi. Et aldri så lite hint om kommende iPhone 8?

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke gikk Apple inn som fullverdig medlem av Wireless Power Consortium. Konsortiet står bak den trådløse ladeteknologien Qi.

Blandt de over 200 andre medlemmene finnes selskaper som Samsung, LG, HTC, Qualcomm, Dell, Canon, Sony, Toshiba, Texas Instruments, Philips, Panasonic, Bosch, Nokia, og Huawei. 

Trådløs klokke

Apple benytter allerede trådløs ladeteknologi i sine Apple Watch-ladere, men selv om disse er samsvarende med standarden så ble de ikke levert inn for godkjenning.

Hva betyr så den nyvunne statusen? Vil Apple aktivt gå inn for å påvirke prosess og teknologi? Eller er det simpelthen tilgang på spesifikasjoner og potensielle sertifiseringer som det ønskes å oppnå? Apple sier ihvertfall selv at man ønsker å bidra med ideer til å utvikle åpne standarder for trådløs lading.

Jubileumsmodell

Mange tenker umiddelbart på høsten jubileumsutgave iPhone 8. Det er et stykke igjen til masseproduksjon, men formodentlig er en del operative testenheter allerede fremstilt. Det betyr ikke nødvendigvis at denne teknologien vil finne veien helt frem til sluttproduktet - det vil i stor grad avhenge av kvalitet under testing.

Qi-standarden håndterer effekter fra én Watt til 2kW, med andre ord mer enn nok til en telefon men kanskje også nok til en MacBook? 

Dessuten finnes Quick Charge-teknologien for hurtiglading, der fem minutter på en ladeplate gir nok til fem timers batterilevetid på en smarttelefon. 

Via MacRumors