Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung med spennende 5k-monitor

CES: Kan være en interessant utfordrer til Apple og LG.

Publisert Sist oppdatert

Hva er en god ekstern monitor for en Mac?

Apple Studio Display (samme størrelse) er kanskje det optimale, og så har også LG en konkurrent med i LG Ultrafine, men som begynner å dra på årene. Apples monitor er dessuten en kostbar affære.

En annen faktor er oppløsningen: Mac skal etter sigende ikke være super-happy med 4K-skjermer, men det er altså langt mellom 5k, 6k og 8k. Så om skjermen som Samsung lanserte tidligere i år faktisk kommer på markedet, og da også her til lands, så kan det være et godt alternativ.

Det kan til og med hende at den benytter seg av samme panel som Apples skjerm, og for øvrig er det snakk om en 27-tommer med IPS og en oppløsning på 5120 x 2880 billedpunkter. I tillegg dekkes 99 prosent av DCI P3-fargerommet. Det antas at lysstyrken ligger på 600 nits, potensielt med noe mer i korte perioder lokalt.

Skjermen har en matt overflate. Apple tilbyr to ulike løsninger, blant annet en high end-variant med nano-tekstur for å motvirke blending. Viewfinity S9 kan dessuten fungere som USB-C/Thunderbolt 4-hub (lading av laptop inntil 96W), og man kan få med et 4k web-kamera. Og så kan skjermen også dreies 90 grader på høykant. Stativ medfølger.

Pris og tilgjengelighet altså foreløpig ukjent, men antas å være konkurransedyktig.

Via The Verge / macworld.se