Foto: Apple

Rapid Security Response

Apple sender ut kritiske sikkerhetsoppdateringer for iPhone og Mac.

Publisert

Har du nettopp fått varsel på din iPhone om en kritisk sikkerhetsoppdatering?

Dette er Apples nyeste våpen i kampen mot 0 day exploits og andre svakheter som man frykter kan misbrukes av de med mindre gode hensikter.

Disse programvareutgivelsene er for iPhone, iPad og Mac med de nyeste versjonene av operativsystemene - fra og med iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 og macOS 13.3.1.

Som standard tillater enheten din at kritiske sikkerhetsoppdateringer brukes automatisk, og om nødvendig blir du bedt om å starte enheten på nytt. Slik kontroller du enhetsinnstillingene:

  • På iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering > Oppdater automatisk og kontroller at «Sikkerhetsoppdateringer og systemfiler» er slått på.
  • Mac: Velg Apple-menyen > Systeminnstillinger. Klikk på Generelt i sidepanelet og deretter på Programvareoppdatering på høyre side. Klikk på Vis detaljer-knappen ved siden av Automatiske oppdateringer, påse deretter at «Installer sikkerhetsoppdateringer og systemfiler» er slått på.

Når en kritisk sikkerhetsoppdatering er installert, vises en bokstav etter programvareversjonsnummeret, for eksempel macOS 13.3.1 (a).

Du kan lese mer på Apples supportsider her.

PS: Hvis du velger å slå av denne innstillingen eller ikke installerer en kritisk sikkerhetsoppdatering når den er tilgjengelig, mottar enheten din relevante feilrettinger eller oppdateringer når de inkluderes i en senere programvareoppdatering.