FARGERIKT: Sterke farger fra Apple i kampen mot aids.

Apple ber kundene støtte kampen mot aids

Gir av overskuddet til det globale aids-fondet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag er det Black Friday, den store handledagen i USA. Og påfølgende mandag tilsvarende Cyber Monday. Dager mange benytter til å gjøre noen kupp  nå som julehandelen dras igang.

Men samtidig kan du faktisk også gi et aldri så lite bidrag til den globale kampen mot aids.

Sammen med U2-Bonos Product (Red) har Apple støttet saken på Verdens aidsdag og i tiden rundt. Over 75 millioner dollar har kommet fra Apple - og fra kundene. Så også i år.

Mandag 1. desember vil Apple gi en del av overskuddet fra hvert eneste salg av produkter, tilbehør og gavekort fra Apple Online Store verden over til Det globale fondet for bekjempelse av aids.

Fredagen før, 28. november, vil Apple-kunder i USA motta en spesialutgave av (RED)-iTunes gavekort ved kjøpt av utvalgte Apple-produkter. For hvert kort vil Apple donere en prosentandel til det globale aids-fondet.

– Apple er stolt av å støtte opp om (RED) fordi vi tror livets gave er den viktigste gaven noen kan gi, sier Apple-sjef Tim Cook i sin støtteerklæring til kampanjen.

Apper med røde ikoner

Du kan også bidra gjennom app- og in app-kjøp. Du har kanskje lagt merke til at noen av appene dine ble oppdatert med røde ikoner mandag? I perioden  mandag 24. november til søndag 7. desember vil 100 prosent av fortjenesten når du kjøper en app tilnyttet (PRODUCT)RED – eller gjør et kjøp i appen – gå til samme sak.

AIDSKAMP: Apple oppfordrer til å støtte opp om Verdens aidsdag.

Forøvrig nevner vi at Apple har utvalgte produkter med Product (Red)-farge tilgjengelig hele året gjennom. Disse er kun tilgjengelige gjennom Apples nettbutikk.

Så ingen grunn til å spare på julehandelen - og så kan du samtidig sitte igjen med en god følelse inni deg også.

Les mer hos Apple her.