PÅ IT-GALLA: Louise Helliksen i Evry, May Bente Helgesen fra Barnekreftforeningen Rogaland, Evrys konsernsjef Björn Ivroth og Anette Vigre fra Barnekreftforeningen Rogaland er fornøyde med pengene som kom inn under it-konferansen. (Foto: Evry)
PÅ IT-GALLA: Louise Helliksen i Evry, May Bente Helgesen fra Barnekreftforeningen Rogaland, Evrys konsernsjef Björn Ivroth og Anette Vigre fra Barnekreftforeningen Rogaland er fornøyde med pengene som kom inn under it-konferansen. (Foto: Evry)

Samlet inn 44.000 kroner via ny app

Barnekreftforeningen i Rogaland doblet innsamlingsbeløpet etter at de tok i bruk Evrys nye app Consumer Companion under årets It-galla.  

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke var det duket for Evrys årlige it-galla. For tredje året på rad deltok Barnekreftforeningen i Rogaland på it-konferansen i Stavanger.

Barnekreftforeningen er en frivillig organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Foreningen var med under it-konferansen blant annet for å selge sløyfer og armbånd til inntekt for foreningen. 

Doblet beløpet

Det første året Barnekreftforeningen i Rogaland deltok på it-gallaen samlet de inn penger via giroer og en bøsse. Da kom det inn i underkant av 2000 kroner.

Året etter fikk de låne med seg en bankterminal og fikk inn 12.000 kroner. 

I år ble innsamlingsbeløpet mer en doblet, og foreningen fikk inn 44.000 kroner. Av pengene som ble samlet inn kom hele 34.100 kroner fra Evrys nye app som har fått arbeidsnavnet Consumer Companion.

Erstatter bøssebæring

– Consumer Companion er et mobilt rammeverk som har til formål å tilby tjenester fra ulike aktører i èn app. Applikasjonen er i første omgang lansert og kan tas i bruk av lag, foreninger og frivillighet, og kan - som vist under it-gallaen bidra til å skape engasjement og økt bidrag til ett aktuelt formål. Det kan direkte erstatte kontanter ved bøssebæring, men også terminaler og betaling av varer i en kiosk, forteller Louise Helliksen, som er Head of Innovation i Evry, og primus motor for den nye applikasjonen.

 Appen skal også kunne brukes under arrangementer i regi av idrettslag og lignende, og kan for eksempel gi beskjed om en fotballkamp er utsatt eller flyttet til en annen bane.

Tjenesten er i bruk via Evry som betalingsleverandør, og kan lastes ned gratis via Ios og Android.  

– Appen er basert på geolokasjon, og alle som laster ned appen vil raskt få tilgang til tjenester i nærheten, forteller Helliksen.

Appen kan i tillegg trigges av ulike teknologier basert på wifi, Bluetooth, QR eller NFC, og kan aktivere innhold som følge av en handling eller gi informasjon etter behov i form av push eller via et lite ikon nederst i hjørnet på telefonen.

Enklere alternativ

Bakgrunnen for at Evry valgte å lansere den nye appen under it-gallaen var for å vise hvordan løsningen kan bidra til å skape engasjement og for å demonstrere hvordan innsamling av penger og veldedighet kan bli drevet på i fremtiden.

Helliksen forteller at appen ikke er ment som en erstatning av den fysiske kontakten mellom innsamler og giver, men at den heller skal løse utfordringen ved å ikke ha kontanter og gjøre det enklere ikke bare å bidra, men også engasjere seg i gode formål. 

Auksjon

Under årets it-galla fikk Evry flere av sine partnere til å auksjonere bort produkter. Alt fra selfie-stenger til smart-klokker ble solgt via appen, og alt av inntekter gikk uavkortet til Barnekreftforeningen i Rogaland. 

Anette Vigre fra Barnekreftforeningen er veldig fornøyd med innsamlingen. 

– Det ble enklere for brukerne å gi. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun. Det er Louise Helliksen i Evry også. 

– Mulighetene med løsningen er mange, men det er ekstra godt å kjenne på verdien dette gir til slike gode formål, sier hun.