VIL HA SLUTT PÅ MOBILBRUK UNDER KJØRING: Statens vegvesen og YX 7-Eleven samarbeider om å gjøre folk mer oppmerksomme i trafikken. (Illustrasjonsfoto: Pixabay) 

Ny app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring

Appen Hold skal gi bilførere poeng og premier for hvert 20. minutt de klarer å la mobilen ligge under kjøring.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil at folk skal bli mer oppmerksomme i trafikken. Bare ved en liten sjekk på telefonen kan du plutselig ha kjørt 100 meter, sier Mats Mathisen, en av gründerne bak appen, til Aftenposten.

Prosjektet er i samarbeid med Statens vegvesen og YX 7-Eleven. Prosjektleder Rita Aarvold i Statens vegvesen sier de vil gi folk et hjelpemiddel som minner bilførere om å ikke bruke mobilen.

Straffen for å bli tatt for mobilbruk under bilkjøring ble etter nyttår justert opp til to prikker på førerkortet i tillegg til bot. Avisen skrev i forrige uke at til tross for strengere straff, har mobilbruken økt med 6,1 prosent første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Hold ble startet av tre norske studenter i København i 2015. Appen belønner brukeren for å ikke bruke mobiltelefonen på skolen, på jobb eller nå i trafikken. Appen er også lansert i Storbritannia.

(©NTB)