STOR ANDEL: Academy fått cirka 36 prosent kvinnelige søkere til sitt første program. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Bidrar til økt kvinneandel i bransjen

Svenske Academy tok det norske it-arbeidsmarkedet med storm denne våren. Konseptet, som baserer seg på accelerated learning, har appellert til mange kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Årets tall fra samordna opptak viste at andelen kvinner som søker seg til it-fag har økt fra 24 til 26 prosent. Kurstilbyderen Academy kan skryte av en vesentlig høyere kvinneandel på sine programmer. De har fått cirka 36 prosent kvinnelige søkere til sitt første program.

I intervjuprosessen har kvinnene gjort det ekstra skarpt; av de 16 deltakerne som nå starter på programmet er 7 kvinner.

– Behovet for it-kompetanse i Norge er langt høyere enn antallet nyutdannede og markedet skriker etter folk. Med vårt konsept kan man bytte karriere raskt og har garantert ny jobb. Kanskje gjør dette terskelen lavere for å satse på it, både for menn og kvinner, sier Johan Bäck Persson, Managing Director i Academy Norge, i en melding fra selskapet.

Garantert jobb

Academy ble lansert i Norge 1. februar 2019. Selskapet tilbyr utdanningsløp hvor man på kun 12 uker kan utdanne seg til it-konsulent og være garantert jobb i etterkant. Utdanningen baserer seg på accelerated learning, med fokus på praktiske og yrkesrelevante oppgaver. 

Selskapet velger også å unngå harde kompetansekrav, som enten ikke tiltaler alle, eller som kan skremme bort kandidater. Det er for eksempel ingen krav til tidligere programmeringserfaring. Deltakerne i programmet vil gjennomgå like mange timer med koding som ved en treårig bachelor-grad innen it.

– Mange virksomheter sliter med å fylle ulike it- og teknologistillinger og de har ikke tid til å vente tre til fem år på et utdanningsløp. Ved å omskolere arbeidstakere får vi dekket mer av behovet i markedet. Arbeidsgivere blir også stadig mer bevisste på å gjenspeile hele befolkningen blant sine arbeidstakere. Derfor er det spesielt gledelig at vårt program har appellert til flere kvinner, der behovet i it er enda større, sier Bäck Persson.

Over 2000 personer meldte i februar sin interesse for å fylle en av Academys 15 plasser på det nye programmet. Academy har som mål å uteksaminere mer enn 100 personer årlig. Søknadsprosessen til neste program er åpen nå.