UTVIDER: Arm sin aktivitet i Norge startet med oppkjøpet av NTNU-oppstarten Falanx systems, og har vokst til over 200 utviklere i Trondheim. Nå utvides aktiviteten til Oslo. (Foto: Arm)

Arm skal ansette 50 til i Norge

Etablerer kontor i Oslo for å kapre smarte NTNU-hoder som flytter fra Trondheim.

Arm, som kanskje er aller mest kjent for den energieffektive arkitekturen som har gjort teknologien populær i smarttelefoner og nettbrett, skal utvide sin aktivitet i Norge. Siden den britiske halvleder-produsenten kjøpte NTNU-oppstarten Falanx systems i 2006, har aktiviteten ved kontoret i Trondheim fra før vokst til 200 ansatte.

Nå utvider selskapet aktiviteten i Norge ytterligere, og etablerer kontor også i Oslo. Målet er å ansette 20 i Oslo, og ytterligere 30 i Trondheim.

– Oslo er et teknologiknutepunkt i Norge, og vi gleder oss til å etablere en tilstedeværelse her, hvor vi kan bidra til både hardware og software-utvikling. Med to tredjedeler av nyutdannede fra NTNU som flytter sørover, håper vi å nå denne viktige talentmassen og få teamet til å vokse, både med nyutdannede og erfarne ingeniører, sier Kjetil Sørensen, landssjef for Arm Norway i en pressemelding fra selskapet.

Fokus på grafikkutvikling

Fra oppstart til industri

  • I 2001 startet fem studenter ved NTNU i Trondheim Falanx systems, som i 2006 ble kjøpt opp av Arm systems.
  • Arm er en britisk teknologibedrift som spesialiserer seg på halvlederteknologi og produksjon av mikroprosessorer og andre integrerte kretser, som ble ble grunnlagt i 1990 og har hovedkontor i Cambridge, England.
  • Arm er mest kjent for sin Arm-arkitektur, som brukes i over 90% av verdens smarttelefoner og tabletter. Dette gjør Arm til verdens mest utbredte arkitektur for mobilprosessorer. Selskapet har også utviklet brikkesett for andre teknologier som blant annet Internet of Things (IoT), kameraer og bilindustrien.
  • Arm produserer ikke selv mikroprosessorer, men lisensierer ut sin teknologi til andre selskaper som deretter kan tilpasse teknologien til sine egne produkter.

Arm har til hensikt å rekruttere grafikkprosessor- og spillutviklingsspesialister fra det store utviklingsmiljøet i Oslo.

– Med utgangspunkt i Arms suksess i Norge, er vår ambisjon å etablere et fullverdig forsknings- og utviklingssenter i Oslo, med teamet fokusert på teknologier som vil drive fremtidens databehandling. På sikt håper vi Oslo blir et sentralt GPU-ingeniørknutepunkt for Arm, i likhet med Trondheim, Lund og Cambridge, sier Sørensen.

Dette er første gang Arm strategisk sett etablerer et helt nytt kontor for å rekruttere. Tradisjonelt sett har selskapet jobbet ut fra de lokasjoner de har fra før, eller hvor det har blitt gjort oppkjøp.

– Vi er veldig stolte av det unike miljøet vi har ved vårt Trondheimskontor og håper å gjenskape dette i Oslo. Teamet har jobbet hardt for å etablere en kultur som vektlegger innovasjon, kreativitet og som har en gründer-spirit. Det er blitt litt som en livsstil, og mange bygger relasjoner de vil ha for resten av livet, avslutter Sørensen.