TEST: In Win Ammo - Skarp lagring?

Utover å se ut som et riflemagasin kan In Win Ammo også stille med god beskyttelse for harddisken. Og vi viser deg hvordan du lager din egen løsning med et AG3-magasin.

Publisert Sist oppdatert

Ok, for noen kan dette virke noe harry, men samtidig har In Win Ammo enkelte egenskaper som gjør det til blant de beste harddiskkabinettene på markedet.

Ytelsesmessig gir kabinettet den samme ytelsen som de aller fleste diskkabinettene for 2,5-tommers harddisk og USB 2.0-grensesnitt. Man får overføringshastighet på større filer på i overkant av 30 megabyte i sekundet.

Det som gjør kabinettet mer spesielt er at beskyttelsen for harddisken er god. Harddisken legges inn i en «ramme» av gummi som vil kunne dempe støtet mot selve harddisken om man skulle miste den i gulvet eller lignende. Videre er også kontakter beskyttet med gummihette slik at litt væskesøl ikke skal være noe problem. Det forhindrer også at skitt fester seg i kontakten.

Kabinettet leveres uten harddisk. Man velger da type og kapasitet selv. Installasjonen av harddisk er unnagjort på rundt ett minutt.

Kryptering

Man har mulighet for å sette opp disken med RFID-basert tilgangskontroll og kryptering. Det følger med to RFID-brikker – den ene i form av en «dog tag». For å få tilgang til disken må brikken rettes mot et avmerket punkt på diskkabinettet. Det nytter heller ikke å skru harddisken ut av kabinettet for å få tilgang til den. Hvis man registrerer produktet på In Win sine websider vil man ha mulighet for å få tilsendt ny nøkkel om man skulle miste dem. Hvor sikker denne krypteringsløsningen er, er vi noe usikker på, men det forhindrer i hvert fall at noen lett får tilgang til dataene sine.

Man kan også benytte løsningen uten kryptering.

Konklusjon

Nå får man i dag en «ferdig» usb-harddisk med 320 gigabyte kapasitet for under 500 kroner. Det blir da klart at man betaler en del ekstra for denne løsningen. Kabinettet leverer et solid inntrykk når det gjelder konstruksjonen, men i hvert fall undertegnede ville heller foretrukket en passordbasert løsning for tilgangskontroll, noe man for så vidt kan få via tredjeparts programvare som for eksempel TrueCrypt hvis man setter opp løsningen til å ikke bruke RFID. Så blir det utseende – undertegnede synes i hvert fall det blir litt stilig, men så hører det også med til historien at jeg har laget flere eksterne harddisker i AG3-magasin fra før...