AVTALE: Fra venstre Diana Myrstad Meldal, som er daglig leder i Varda Care, sammen med Marte Aarseth i Atea. (Foto: Varda Care)

Helsetech-gründer slår seg sammen med Atea

Varda Care inngår partneravtale med Atea.

Publisert Sist oppdatert

Varda Care er en løsning for digitalt tilsyn ved hjelp av sensorteknologi i møbler. Denne løsningen lanseres nå i høst, men har allerede blitt testet ved flere offentlige og private helseinstitusjoner.

Kontaktløs helseteknologi

Løsningen består av sensor og måling. Ved hjelp av en sensor som plasseres under madrass eller pute kan man se helseparameter som puls, pustefrekvens, uro, søvn og beskjed om når noen forlater sengen sin. Da kan helsepersonell få bedre oversikt over sine pasienter og forebygge fall eller uønskede hendelser. Det bidrar til at helsepersonell kan være i forkant med pleie, uten at pasienter opplever inngripende overvåking.

– Vi har store forventninger til partneravtalen med Atea som sikrer at Varda Care blir tilgjengelig til kommuner i hele landet. Vi har et godt samarbeid og opplever allerede etterspørsel fra Atea sine kunder. Vi har involvert dem i uttestingen av produktet og er i dialog med flere om leveranse av digitalt tilsyn i løpet av høsten, sier Diana Myrstad Meldal, som er daglig leder i Varda Care.

Tjenesten er tilgjengelig både via app eller via integrasjon med eksisterende pasientvarslingssystem, som for eksempel Sensio.

Satsningsområde for Atea

– Behovet for velferdsteknologi er enormt og en absolutt nødvendighet for å svare ut utfordringene vi står ovenfor i de kommende årene. Varda Care er en innovativ aktør som har vist at de setter brukeren i sentrum og har mottatt veldig god respons fra kundene våre. Vi gleder oss til samarbeidet videre som styrker vår satsning innenfor velferdsteknologi, sier Marte Aarseth, forretningsutvikler innen velferdsteknologi i Atea.