SAMLER MIDLER: Fra venstre Erling Løken Andersen, gründer av Advokatguiden.no, sammen med administrerende direktør i Advokatguiden Ali Ahmed. (Foto: Advokatguiden / Opara Media)

Legaltech-startup satser stort på folkefinansiering

Vil hente inn 7 millioner gjennom folkefinansiering.

Den Oslo-baserte legaltech-startupen Advokatguiden AS er klar til å utvide til flere land. Nå vil selskapet hente 7 millioner kroner til en prising på 42 millioner kroner gjennom en crowdfundingskampanje på Folkeinvest.no.

– Vi ønsker å hente kapital før vi satser på verdens største advokatmarked, som er USA. Vi er allerede i gang med å øke vår europeiske tilstedeværelse. Lanseringen i Sveits og Nederland var våre første lanseringer utenfor Skandinavia. Vi er i en spennende fase hvor vi kommer til å lansere i Storbritannia, Italia, Frankrike og USA i 2023, sier Ali Ahmed, som er administrerende direktør i Advokatguiden i en pressemelding.

Så langt har selskapet samlet 3,7 millioner gjennom folkeinvesteringen.

Tripadvisor for advokater

Advokatguiden tilbyr en plattform for å vurdere advokater, likt det Tripadvisor gjør for restauranter. Alle advokater i Norge er oppført på plattformen. Advokatene kan gjøre krav på sin profil og utfylle informasjonen som står der. Advokatguiden tjener penger på å fremheve betalende advokater, samt formidle potensielle nye klienter til advokatene.

Etter oppstarten i Norge i 2020 har Advokatguiden utvidet til Sverige, Danmark, Sveits og Nederland. I 2023 vil selskapet utvide sin virksomhet til USA og flere større land i Europa. Internasjonalt markedsføres nettstedene under merkevaren “The Lawyer Guide”.

Ambisiøse

– Advokatguiden skal bli verdens største advokatvurderingsplattform. Vi har en godt utvikletplattform, som vi kontinuerlig vil forbedre og lansere i nye markeder. Målet er å slå skikkeligigjennom i USA og utfordre det amerikanske advokatmarkedet, sier Ahmed.

Ali Ahmed er tidligere advokat og daglig leder i Advokatguiden. Tidligere i år tok han over etter it-gründeren og den tidligere advokaten Erling Løken Andersen som startet plattformen i 2020. Ahmed skal lede Advokatguidens virksomhet i Norden.