STØTTE: Administrerende direktør Stu Sjouwerman i Knowbe4 er glad for støtten Vista Equity Partners vil gi Knowbe4 i å nå sine mål. (Foto: Knowbe4)

Knowbe4 kjøpes opp av globalt investeringsfirma

Det er Vista Equity Partners som snapper opp sikkerhetsselskapet.

Knowbe4, med forskningssenter lokalisert i Oslo, har inngått en avtale om å bli kjøpt opp av Vista Equity Partners. Selskapet verdsettes til 4,6 milliarder dollar i transaksjonen. Det forteller selskapet i en pressemelding.

Markedsledende

– Knowbe4 har sterke resultater å vise til, med en markedsledende plattform og en global kundebase. Under Vistas eierskap vil vi få tilgang til ytterligere ressurser og støtte, noe som vil hjelpe oss med å nå våre mål og levere økt verdi til kundene våre, sier Stu Sjouwerman, grunnlegger, styreformann og administrerende direktør i Knowbe4.

Knowbe4s produkter for opplæring i it-sikkerhet brukes av mer 52 000 organisasjoner over hele verden. Selskapets forskningssenter er lokalisert i Oslo og ledes av Kai Roer.

Tas av børs

Ifølge vilkårene i fusjonsavtalen vil KnowBe4-aksjonærer motta 24,90 dollar per aksje i kontanter ved fullføring av den foreslåtte transaksjonen. Vista Equity Partners planlegger å finansiere transaksjonen gjennom en kombinasjon av gjelds- og egenkapitalfinansiering.

Knowbe4 ble børsnotert på Nasdaq våren 2021, men vil som følge av denne transaksjonen bli tatt av børs. Transaksjonen er ventet avsluttet i løpet av første halvår i 2023, med forbehold om vanlige lukkebetingelser.

Kjøperen, Vista Equity Partners, er et ledende globalt investeringsselskap som hadde 94 milliarder dollar i forvaltningskapital per 30. juni 2022. Firmaet investerer i organisasjoner som tilbyr bedriftsprogramvarer.