FORNØYD: – Manag-E vant på alle de fire hovedpunktene, sier Rolf Frydenberg. (Foto: Manag-E)
FORNØYD: – Manag-E vant på alle de fire hovedpunktene, sier Rolf Frydenberg. (Foto: Manag-E)

Oslo kommune velger Manage-E

Leverer skytjeneste basert på HPE Service Anywere.

Publisert Sist oppdatert

Etter en grundig anskaffelsesprosess har Oslo kommune ved Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) besluttet å gå for skytjenesten HPE Service Anywhere, levert av Manag-E Norge AS, som nytt tjenestestyringsverktøy, ifølge pressemelding.

Flere alternative verktøy, fra en rekke leverandører, var med i konkurransen om denne kontrakten som har et potensiale på 15-20 millioner kroner over 9 år.

Brukervennlighet

Begrunnelsen for valget er gitt i tildelingsbrevet fra Oslo kommune:

– Det primære behovet for Oslo kommune er et moderne og brukervennlig verktøy for tjenestestyring. I test av brukervennlighet og funksjonalitet som evalueres under dette tildelingskriteriet har brukervennligheten i verktøyet fra Manag-E utmerket seg. Tjenesten har et betydelig bedre brukergrensesnitt, og løsningen oppleves mer moderne og fremtidsrettet enn de andre tjenestene som er testet. I tillegg oppleves tjenesten enklere og betydelig mer brukervennlig.

– Dette er en av de største kontraktene for skybasert tjenestestyring som har vært ute på markedet i år, og det er meget tilfredsstillende å vinne, sier Rolf Frydenberg, daglig leder for Manag-E Norge. Han forteller at selskapet vant på alle de fire hovedpunktene – totalkostnad, brukervennlighet og funksjonalitet, oppdragsforståelse og etableringsprosjekt, funksjonalitet og SLA-nivå.

Etableringsprosjektet har allerede startet, det samme har opplæringen av tidligbrukerne i UKE. Full utrulling til alle relevante enheter i Oslo kommune vil først være avsluttet høsten 2017. Da vil bruken av nåværende løsninger bli avviklet og HPE Service Anywhere vil være tatt i bruk av opp mot 800 personer innen brukerstøttefunksjoner i Oslo kommune.

Ina Ullern, ansvarlig for HPE Software-partnere i Norge og Finland, sier at Manag-E Norge har vært en kompetent og god partner for HPE Software i over 15 år, og at kontrakten med Oslo kommune føyer seg inn i rekken av suksesser Manag-E har oppnådd med HPE Software.