SAMARBEID: Jarl Totland i Ambita (th) og Anders Abrahamsen i Webstep etablerer AWS User Group Bergen. (Pressefoto: Webstep)
SAMARBEID: Jarl Totland i Ambita (th) og Anders Abrahamsen i Webstep etablerer AWS User Group Bergen. (Pressefoto: Webstep)

- Tiden er moden for en brukergruppe

Profesjonelle brukere og skyeksperter etablerer ny brukergruppe for Amazons skyløsninger i Bergen.​

Publisert Sist oppdatert

“Meetups” og “User Groups” på tvers av selskaper er en økende trend i et delings- og kompetanseorientert it-miljø. Skyekspert Anders Bjørnestad i Webstep, var sentral i etableringen av Amazon User Group i Oslo. Nå tar han med seg Jarl Totland fra Ambita og kollega Anders Abrahamsen, i etableringen av tilsvarende gruppe i Bergen.

Faglig arena

- Vi starter opp AWS User Group Bergen for å skape en faglig arena for dem som bruker Amazon Web Services (AWS) i Bergensområdet. Delingskulturen i it-bransjen har vært voksende over flere år, og med den innovasjonstakten vi ser nå er det viktig å dele erfaringer, selv om man i mange tilfeller er konkurrenter på det forretningsmessige området. Dette er et livsviktig trekk ved it-bransjen, et trekk som er med og sikrer innovasjon for oss alle, og ikke minst for kundene våre. Det forklarer Anders Bjørnestad i Webstep, i en melding.

Tiden er moden

Anders Abrahamsen i Webstep mener tiden er moden for en ny brukergruppe.

- Vi er midt inne i en tid der selskaper og virksomheter i større grad er ute etter å løse oppgaver bedre og raskere enn absolutt å skulle eie egen serverpark og infrastruktur for å gjøre det, sier han, og får støtte av Jarl Totland i Ambita.

- Når mange vurderer å flytte prosesseringskraft og lagring til skyen, og Amazon er verdens desidert største aktør på dette feltet, var det på sin plass å lage en arena for å møte andre og utveksle erfaringer, sier han i meldingen.

Abrahamsen og Totland har begge stått sentralt i den norske eiendomsaktøren Ambitas store skyprosjekt på AWS. Totland som arkitekt og utvikler, Abrahamsen som innleid konsulent fra Webstep. Sammen tar de lederskap for AWS User Group Bergen.

Uavhengig

AWS User Group er helt uavhengig både av Amazon som selskap og av initiativtakerne til gruppen. Gruppen er også basert på frivillighet, og blir en del av teknologi-miljøet i Bergen.

- Gruppen har ingen bindinger til hverken Amazon eller sponsorene annet enn gjennom heiarop og støtte til faglig innhold, catering og lokaler. Arrangementene vil være gratis, og alle er velkommen til å delta og bidra, forklarer Anders Bjørnestad.